KABA

Poginuo 17-godišnji motociklist u Slunju; 74-godišnjak smrtno stradao na pruzi u Mrežničkim Poljicama

Policijski službenici PU karlovačke u posljednja su 24 sata evidentirali dva smrtna slučaja u prometu. U prometnoj nesreći u Slunju poginuo je 17-godišnji vozač motocikla.

 Jučer u 21.40 sati dogodila se prometna nesreća u Ulici Braće Radića u Slunju. Motociklom karlovačkih registarskih oznaka upravljao je 17-godišnjak i kretao se državnom cestom od Karlovca u smjeru Slunja. Zbog neprilagođene brzine u zavoju izgubio je nadzor nad upravljačem motocikla i tijelom i motociklom pada na kolnik te u nekontroliranom kretanju prelazi na suprotnu stranu kolnika gdje tijelom i motociklom udara u prednji dio osobnog automobila karlovačkih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljala 57-godišnjakinja. Na mjestu događaja smrtno je stradao motociklist. U vremenu od 21.40 sati do dana 27.8.2023.g. do 01.27 sati promet je na DC-1 bio zatvoren za sav promet, te se uz fizičku regulaciju pol. sl. odvijao kroz naselje Rastoke.  Nadležnom državnom odvjetništvu biti će proslijeđeno izvješće o događaju, izvijestili su iz PU karlovačke.

U Mrežničkim Poljicama smrtno je stradao 74-godišnjak prelazivši prugu.

Jučer u 17.00 sati u Duga Resi, naselju Mrežničke Poljice, 74- godišnji državljanin  Njemačke, prelazio je prugu na mjestu gdje je znakom zabranjen prijelaz pješacima te je u istoga udario putnički vlak koji je prometovao u pravcu Rijeke. Državljanin Njemačke je smrtno stradao na mjestu događaja. U vremenu od 17.00 do 19.03 sati promet je bio u prekidu, ali nije bilo vlakova koji bi čekali  završetak očevida. Nadležnom državnom odvjetništvu biti će proslijeđeno izvješće o događaju, poručuju iz policije.

Noćas je provedena je akcija na alkohol tijekom koje je kontroliran 181 vozač.

Noću s 26. na 27. kolovoza na području Policijske uprave karlovačke provedena je preventivno-represivna akcija „Nadzor vozača pod utjecajem alkohola ili droga“. U akciji je kontrolirano 181 vozača, a njih 121 je alkotestirano. 10 vozača isključeno je iz prometa zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 40-godišnjaka  iz Karlovca, u iznosu od 1,77 promila, kazali su iz PU karlovačke.