KABA

Porast upisanih prvašića na razini županije; na prvom mjestu OŠ Vladimir Nazor

Na razini županije broj prvašića je ostvario rast u usporedbi sa prošlom školskom godinom. Škola koja se najviše ističe sa rastom je dugoreška Osnovna škola Vladimir Nazor.

Kada gledamo broj prvašića u Nazoru, ove godine prve školske korake napravilo je 15 učenika više nego lani. Valja istaknuti i Osnovnu školu Cetingrad gdje je broj upisanih porastao za 7 prvašića. Na nekim mjestima količina prvašića je pala, a primjer za to je Osnovna škola Netretić gdje je u prve razrede upisano 10 učenika manje nego prošle godine.

Ipak, na razini županije bilježimo rast od 23 prvašića, a više o tome pričala nam je županica Martina Furdek Hajdin koja je posjetila Osnovnu školu Vladimir Nazor u Dugoj Resi.

– Odabrali smo ovu školu u Dugoj Resi zato što ona bilježi najveći porast prvašića, ukupno njih 15, a u cijeloj školi 20 novih đaka. I ono na što smo posebno ponosni u cijeloj županiji, zajedno sa školama grada Karlovca, bilježimo 34 nova đaka. Dakle to su danas 2 prosječna razreda ili u prijašnja vremena jedan veliki razred. To daje mogućnost za puno optimizma i vjerujemo da su jedan od razloga sve mjere koje radimo mi kao županija, ali i sve općine i gradovi. Uvjeti za život mladih obitelji postaju unaprijeđeni tako da oni odaberu upravo našu županiju za mjesto svog života i odrastanja svoje djece, objasnila nam je Furdek Hajdin.

Prvašiće su dočekale riječi dobrodošlice i priredba koju su priredili učenici 4. razreda.