KABA

Crni vikend na cestama

Čak četiri prometne nesreće dogodile su se na karlovačkim cestama u posljednja 24 sata. Na obilaznici naselja Turanj motociklom njemačkih nacionalnih oznaka upravljao je 22-godišnji državljanin Njemačke koji je započeo pretjecati vozilo ispred sebe, iako prometna traka kojom je pretjecao nije bila slobodna. Uslijed navedenog udario je u osobni automobil austrijskih nacionalnih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 58-godišnji državljanin Austrije čije je vozilo uslijed udara udarilo u zaštitnu ogradu, dok je motocikl zajedno s vozačem odbačen na kolnik. Vozač motocikla je odvezen u zdravstvenu ustanovu gdje je zbog zadobivenih ozljeda noćas preminuo. U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni 58-godišnji vozač i 63-godišnja putnica iz njegovog vozila, također austrijska državljanka.

Još jedan motociklist stradao je jučer i to u naselju Blagaj kod Slunja. Pretjecao je na dijelu prometnice na kojoj je to zabranjeno. Prvo je udario u vanjsko ogledalo automobila koji se kretao iz suprotnog smjera, a potom je udario i u teretno vozilo te još jedan auto. U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđene dvije osobe.

Crni niz nastavljen je u mjestu Lišnica kod Duge Rese. Osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka upravljao je 41-godišnjak koji je u zavoju prešao vozilom na suprotnu stranu kolnika te udario u motocikl zagrebačkih registarskih oznaka koji je tom stranom kolnika upravljao 46-godišnjak, dok se kao putnica na motociklu nalazila 42-godišnjakinja. Od jačine udarca motocikl je odbačen te su vozač i putnica pali na kolnik. U prometnoj nesreći putnica na motociklu je teško ozlijeđena dok je vozač motocikla lakše ozlijeđen.

Nakon ovog događaja 41-godišnji vozač udaljio se s mjesta događaja, a da nije pružio pomoć ozlijeđenim osobama te je ubrzo pronađen. Izvršenim preliminarnim testiranjem na droge kod 41-godišnjeg vozača utvrđena je prisutnost droge u organizmu te će protiv njega biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U naselju Prkos Lasinjski, još jednu nesreću izazvao je 75-godišnji vozač četverocikla i to pod utjecajem alkohola od 1,20 promila. Zbog neprilagođene brzine u zavoju je izgubio nadzor nad vozilom i prevrnuo se na kolnik te je pritom teško ozlijeđen.

U posljednjih nekoliko tjedana sve je veći broj nesreća na našim cestama što zabrinjava. Policija poziva građane na dodatan oprez. Pazite na sebe i druge sudionike u prometu kako bi ovakvih crnih brojki bilo što manje.