KABA

18. memorijalni turnir “Ivan Vidaković”: Kelteksice poražene u finalu

U organizaciji Odbojkaškog kluba Kelteks organiziran 18. memorijalni turnir “Ivan Vidaković” u spomen istoimenoj legendi kluba. Vidaković je u svoje vrijeme bio jedan od najvećih zaljubljenika u odbojku te trener kadetskih i juniorskih uzrasta reprezentacije.

Turnir je krenuo sa početkom u 11h te su u njemu sudjelovale 4 ekipe: OK Kelteks, HAOK Rijeka, OK Ankaran i OK Don Bosco. Kostur turnira nije odrađen putem skupina, već na principu polufinala i finala. U prvoj polufinalnoj utakmici Kelteksice su se sastale sa suparnicama iz OK Don Bosco, dok je druga polufinalna utakmica bila rezervirana za Riječanke i OK Ankaran koji je došao skroz iz Slovenije.

Kelteksice su svoj posao odradile dovoljno dobro te su rezervirale svoje mjesto u finalu gdje su ih dočekale pobjednice drugog polufinala – odbojkašice HAOK Rijeka.

Nakon tri duga seta i konstantne izmjene vodstva, Kelteksice na kraju nisam imale dovoljno u svom rezervoaru te su ispuštanjem vodstva pred sami kraj utakmice poražene. U prvom setu Riječanke su bile na razini te su ga osvojile rezultatom 25:22. U drugi set predstavnice karlovačke odbojke ušle su motivirane što je i prikazano rutinski odrađenim poslom gdje su gošće ostavile na 18 poena i odluku ostavile za treći set. U njemu neizvjesnosti zasigurno nije ostalo. Kelteksice su vodile tijekom cijelog seta, ali kasni dobitak morala na stranu gostujuće momčadi ostavio je Kelteksice u teškoj poziciji. Set je završio rezultatom 25:22 za Riječanke.

– Dobar turnir. Dvije utakmice koje su nam dobro došle iako možda nismo bili na željenom nivou što nije baš ohrabrujuće dva tjedna prije početka lige. Čestitke Rijeci, najbolje su odigrali turnir te su bili najbolja ekipa danas, zasluženo su osvojili turnir, rekao nam je Goran Zec, trener OK Kelteks.

Na kraju turnira podijeljene su nagrade ekipama sudinocima te nakon toga i individualne nagrade. Valja istaknuti kako je Kelteksica Doris Barić proglašena najboljom ofanzivnom igračicom turnira.

Iako će turnir sigurno ostaviti gorak okus kod Kelteskica zbog gustog poraza u finalu, pristup i atmosfera u ekipi zasigurno su ohrabrujući.