Na području Policijske uprave karlovačke policijski službenici i dalje rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija te nad osumnjičenicima provode kriminalistička istraživanja.

Jučer, 15. rujna, policijski službenici Ravnateljstva policije su na području Karlovca zaustavili osobni automobil njemačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 39-godišnji državljanin Irana s dozvolom boravka u Njemačkoj, dok se kao suvozačica u vozilu nalazila 57-godišnja državljanka Irana s dozvolom boravka u Švicarskoj. Prilikom kontrole, u vozilu je zatečeno sedam stranih državljana. Protiv navedenih državljana Irana nadležnom sudu u Karlovcu podnesen je optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja pomaganja državljaninu treće zemlju u nezakonitom prelasku vanjske granice.

Jutros, na području Slunja, policijski službenici Ravnateljstva policije su uporabom svjetlosnih signala pokušali zaustaviti putničko kombi vozilo bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka, na što se vozač oglušio i nastavio kretanje vozilom. U jednom trenutku, naglo usporava te iskače iz vozila i nastavlja bježati. Uskoro ga policijski službenici sustižu i utvrđuju da se radi o 24-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine. Pregledom vozila, utvrđeno je da je prevozio 16 stranih državljana.

Također je utvrđeno da je taj 24-godišnjak i jučer, 15. rujna, prevozio strane državljane. Naime, u noćnim satima na području općine Vojnić, policijski službenici pokušali su zaustaviti kombi vozilo bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka, međutim vozač se nije htio zaustaviti već je udario u policijsko vozilo, nakon čega je izašao iz svojeg vozila i nastavio bježati. Kontrolom kombija je utvrđeno da je prevozio 25 stranih državljana. Protiv bosansko-hercegovačkog državljanina biti će podnijeta kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, Oštećenje tuđe stvari i Prisila prema službenoj osobi.

Svi strani državljani su izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.