KABA

Održan jubilarni 25. kup “Četiri rijeke” u organizaciji DVD-a Hrvetić – Novaki

U organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Hrnetić – Novaki organizirano je već poznato natjecanje među vatrogascima, famozni kup “Četiri rijeke”. 25. izdanje ovog natjecanja okupilo je veliki broj natjecatelja. Mjesto radnje bilo je Šetalište dr. Franje Tuđmana te karlovačka promenada.

Sa početkom u 14h najmlađi, a i oni malo iskusniji članovi vatrogasnih društva krenuli su sa natjecanjem. Više nam je ispričao organizator i zapovjednik DVD Hrnetić – Novaki, Ivan Čačković.

– Prvo kreću najmlađi, a to su djeca od 6 do 12 godina koja sa brentačama gađaju mete, to su manje zahtjevnije vježbe. Ovi stariji od 12 do 16 godina imaju poligon i radnje koje trebaju odraditi sa vatrogasnim spravama i tako dalje, rekao je Čačković.

Prijavilo se 35 ekipa od kojih je većina iz Karlovačke županije, ali ih ima i podosta iz drugih županija. Kako smo saznali, ima DVD-a koji su došli skroz iz hrvatskog primorja ili iz središnje Hrvatske.

– Imamo prijatelje iz vatrogasnog kampa koje smo došli pogledati i podržat ih u natjecanju. Nadam se što boljem rezultatu, a kako bude bit će, pričao nam je David iz DVD-a Galdovo.

U ozračju je vladala dobra i natjecateljska atmosfera, te su sudionici uz dobru zabavu i natjecateljski duh imali priliku i za druženje.