KABA

Taekwondo klub Banija Pandas i ove godine provodi zanimljive motoričke radionice za najmlađe

 

Taekwondo klub Banija Pandas već godinama niže vrhunske rezultate sa svojim natjecateljima, kako na domaćim tako i na inozemnim natjecanjima. Tajna njihovog uspjeha je prije svega odličan rad mladih boraca sa njihovim trenerom Nevenom Trbojevićem, zaštitnim znakom karlovačkog taekwondoa. Cijeli svoj život posvetio je sportu i rekreaciji, a posebnu ljubav gaji prema taekwondou. Kontinuirano stvara vrhunske mlade borce zajedno sa svojim timom, a rad s najmlađima posebno ga ispunjava.

Mi imamo tu motoričku radionicu za djecu od 4 – 6 godina starosti. Prošle godine nas je sufinanciralo Ministarstvo sporta i turizma, ove godine smo dobili neke nove sponzore tako da smo uspjeli u potpunosti opremiti klub za provođenje tih aktivnosti. Želja nam je okupiti što veći broj djece i pripremiti ih za bavljanje bilo kojim sportom u budućnosti, ističe trener Trbojević.

Prije su djeca veći dio dana boravila vani, u igri s vršnjacima. Penjalo se, skakalo, okretalo… Danas to nažalost nije slučaj zbog pretjeranog boravka u zatvorenom, pred kompjuterima i mobitelima.

Mi provodimo i program „Sport DA – mobitel NE“, a naši kampovi su inače poznati po tome da se djeci oduzimaju mobilni uređaji. Ja sam veliki protivnik mobitela i stvarno pokušavam animirati djecu da se što više druže, uživaju u trenutku i sportu. Vjerovali ili ne, ne nailazim na neki otpor. Naši članovi već su se prilagodili našoj praksi i ti mobiteli im na kraju dana nimalo ne nedostaju.

Da bi cijela priča ovako dobro funkcionirala, trener Trbojević ima i pomoć, bliske suradnike kojima u potpunosti vjeruje. Među njima svakako valja izdvojiti mladu trenericu Mateu Kunović koja je također bila članica kluba i ostvarivala sjajne rezultate u mlađim danima.

Sva zainteresirana dječica mogu se, dakle, u bilo kojem trenutku javiti treneru Nevenu ili trenerici Mateji  i priključiti se ovoj veseloj i radišnoj sportskoj ekipi. Željno očekuju svakog novog mališana.