KABA

U kinu Edison održan zanimljiv panel „Zeleni susreti“ – učinkovito, digitalno i održivo“

Karlovac je prije deset godina bio domaćin Susreta gradova i općina- prijatelja djece, a istu je čast dobio i ove godine. Više od stotinu sudionika imalo je priliku obići i naše novootvoreno kino Edison te prisustvovati panelu „Zeleni susreti“ – učinkovito, digitalno i održivo“ na kojem je govorio i gradonačelnik Damir Mandić, a među panelistima su bili i Karlovčanima dobro poznat Robert Vodopić te ravnateljica Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić Kristina Čunović.

Grad domaćin uvijek se na ovakvim susretima trudi prenijeti dobar primjer svoje prakse- istaknuti ono po čemu je poseban, a Karlovac je svakako prepoznat po svojim zelenim politikama.

Evo, prošli tjedan je završeno postavljanje i posljednjeg panela u naših 14 objekata, tako da će ti vrtići i škole proizvoditi solarnu energiju, odnosno biti energetski neovisni. To je jako velik korak naprijed, a očito je da ta tema postaje sve važnija i usudim se reći da mi tu imamo puno toga za ponuditi. Imamo iskustvo, ali i određena rješenja za koja sam uvjeren da će i drugi koristiti, istaknuo je gradonačelnik Damir Mandić.

Grad Karlovac izvanredan je u ovoj temi digitalnog okruženja, ekologiji, održivog razvoja…tako da vjerujem da će svi sudionici ovog panela u svoje lokalne zajednice ponijeti puno dobrih ideja i primjeraprakse. Delegacije kasnije i međusobno kontraktiraju, što je pohvalno te dolaze čak i u duže studijske posjete jedni drugima, naglasila je Snježana Krpez, glavna tajnica u Savezu DND Hrvatska.

Ples