KABA

Crne mace ipak donose sreću na ovogodišnjem WCF Svjetskom izboru za najljepšu mačku

Na posljednjem danu Svjetske izložba mačaka, čupavi prijatelji bili su malo umorni, ali ni to ih nije zaustavilo da budu naprosto preslatki. Najzanimljiviji dio izložbe, osim šetnje dvoranom Ekonomsko – turističke škole Karlovac i razgledavanja dakako je bio izbor Best in Show mace – koja je naravno najljepša od najljepših. Svi čupavi prijatelji pomno su pregledani i odabrani su u uže krugove, a nakon toga najbolji od najboljih smanjeni su na top 10 maca. Best of the Best maca posljednjeg dana intrigantna je crna maca čiji vlasnik izgleda nije očekivao pobjedu.
Jako je wow osjećaj, puno je emocija? Mislim da je maca zaslužila pobjedu, skromno je rekao Jetronas, uzgajivač iz Litve.


Ipak bilo je tu i drugih maca koje su u ova dva dana osvojile mnoge nagrade pa smo razgovarali i s vlasnicom vrlo popularnih Ante i Fiji-a.
Perzer, narančasto bijeli, zove se Bafinian Toška, ali kako živi u Splitu zove se Ante. Jučer je bio Best in Show, znači najbolji u svojoj kategoriji. Zatim, od ostalih kategorija išao je u Bob i tu je bio prvi (Best of the Best). Svi najbolji mačci u kategorijama natjecali su se i za Best in General. Za svaku od tih nagrada dobio je i pehare i rozete i penjalicu i hranu koja dobro dođe. Uz to bio je u ringu, običnome, i dobio prvo mjesto te stekao pravo da ide u Master gdje je dobio drugo mjesto, a sljedeće ide na duble Master. Kratkodlaki perzer, poznata pasmina Egzotik, gdje god dođe uvijek bude Best in Show i Best of the Best . Nastupio je na Svjetskoj Olimpijadi mačaka u Varšavi gdje je na drugom mjestu dobio počasni naziv “silver” i pehar. Zaista ima puno titula, uvijek pobjeđuje i jako sam ponosna na mog Fiji-a, kaže Gordana Radić, uzgajivačica iz Splita.


Svaka pohvala svim uzgajivačima koji su predstavili svoje prekrasne čupave prijatelje, ali pohvale idu i organizatorima i stručnome žiriju kojima su bile pune ruke posla s odabirom najljepših i najboljih mačaka od toliko velikog izbora. Mace su nakon natjecanja i izložbe otišle svojim kućama, a neki su mačići nakon izložbe dobili i svoj novi zauvijek dom. Karlovčani se nadaju kako će izložba mačaka ponovno navratiti u grad kako bi još jednom stigli pregledati sve egzotične i domaće vrste mačaka prikazane na WCF-u.

Ples