KABA

RK Sedmerac Karlovac provodi značajan projekt “Rukometno sutra” za djecu od 1. do 4. razreda osnovne škole

Prije 5 godina nastao je Rukometni klub Sedmerac namijenjen isključivo za dječje uzraste, a danas broji već 90 članova. Korak po korak, usprkos koroni, niknuo je klub koji se zaista ima čime pohvaliti. U tijeku je provedba njihovog programa „Rukometno sutra“. Njegova vrijednost iznosi 13.150,00 eura i s 80% sredstava financijski je podržan od strane Ministarstva turizma i sporta. Ugovor je potpisan 28. kolovoza ove godine.

– Mi pokušavamo tu djecu udružiti kroz rukometne radionice, nekakve prve korake u rukometu. Isto tako, taj projekt uključuje edukativne radionice o prehrani sportaša i o nenasilju. Nakon toga, tko god je još uvijek zainteresiran za rukomet, ima mjesec dana besplatnog treniranja. Znači, pokušavamo što je moguće više aktivirati djecu ne samo u rukomet nego općenito u bavljenje bilo kojim sportom, izjavio je Igor Bajac, suosnivač i dopredsjednik kluba.

FOTO: Rukometni klub Sedmerac Karlovac

Partneri u provedbi programa su sljedeće osnovne škole: Bosiljevo, Ivan Goran Kovačić, Draganići, Mahično, Turanj, Švarča, Banija, Grabrik, Braća Seljan te Centar za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor i Rukometni klub Dubovac – Gaza. „Rukometno sutra“ ima dva dijela, sportski i edukativni, a ciljana skupina su školarci od 1. do 4. razreda.

– Pripreme za program trajale su dvije godine. Već smo se javili na taj projekt sa sličnim programom i nismo uspjeli prošle godine. Onda smo morali zajedničkim snagama malo još to poboljšati i sva sreća, evo, prepoznali su nas i dobili smo taj projekt, rekao je Kristijan Ljubanović, suosnivač, predsjednik i trener u klubu.

FOTO: Rukometni klub Sedmerac Karlovac

Trajanje aktivnosti programa je od 18. rujna do 15. prosinca i u tom periodu održat će se 51 radionica. Provoditelji su stručno osposobljeni treneri. Također, djeca će imati 3 radionice o nutricionizmu, pravilnoj prehrani te prehrani sportaša. Posjetit će ih nutricionistica Vesna Bosanac, dok će im o sportskoj psihologiji govoriti Vesna Hude.

U klubu sam već 3 godine. Vidio sam svog jednog prijatelja, htio sam vidjeti kako to izgleda, svidjelo mi se i priključio sam se Sedmercu, rekao je igrač David.

– Na treningu treniramo, igramo i zezamo se. Na treninge me voze mama i tata, tvrdi igrač Dorijan.

– Novi sam član u klubu. Osjećam se dobro. Svašta volim raditi na treningu. Nije teško voditi loptu, mišljenja je igrač Filip.

– Moj bratić je počeo trenirati, pa sam htio i ja krenuti. Sad treniramo 3 puta tjedno, otkrio je igrač Lovro.

Tata mi je u klubu. Nije teško kad je on tu. O tome razgovaramo i kod kuće, izjavio je igrač Luka Lj.

– U klubu sam 6 i pol’ godina. Zabavno mi je. Nekad je rukomet fizički naporan, rekao je igrač Luka M.

Pred ovim izuzetno mladim sportašima sigurno je svjetla, zdrava i uspješna karijera, a ono što je najbitnije, čine sportsku zajednicu koja od njih čini ljude s pravim kvalitetama koje nedostaju današnjem društvu. Rukometaši, sretno vam u svakom vašem zacrtanom cilju!

Ples