KABA

Izabrana najbolja djela natječaja “Moje drago serce”

Stigli su rezultati ovogodišnjeg natječaja “Moje drago serce”.Članovi stručnog povjerenstva za vrednovanje priča, Julijana Matanović, Dubravka Težak i Jasmin Imamović, izabrali su tri priče koje će dobiti nagradu “Stjepko Težak” i sedam priča za posebnu pohvalu. Priče su povjerenstvu za vrednovanje dostavljene samo pod brojevima, a sada su utvrđena imena i prezimena najsretnijih pisaca.

Nagrada “Stjepko Težak” stiže u ruke Damira Valneta koji je osvojio prvo mjesto s djelom “Tko igra za raju” i nagradu od 700 eura. Drugo mjesto s djelom Kiosk i 400 eura pripadaju Denisu i Aniti Peričić te treće mjesto i 200 eura za djelo “Ljubav, na kraju priče” osvojio je Tomislav Štajduhar.

Posebnu pohvalu dobili su i sljedeći autori Marina Čalić: “Konačnost”, Melita Horvat: “Obećanje”, Andy Jelčić: “Navodno”, Marija Krešić: “Voda ispod mosta”, Nikolina Nikolić: “Ogledalo”, Marin Pelaić: “Čarobnica iz Ozlja”, Katarina Pučar: “Most do uspomena”.

Natječaj “Moje drago serce” organiziraju Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj i Ogranak Matice hrvatske u Ozlju. Pokrovitelji natječaja su Karlovačka županija, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Grad Ozalj.

 

Ples