KABA

Trener NK Vojnića Matija Mišić o prozivkama: Plaćaju i drugi klubovi samo upitno koju kvalitetu

Nakon sedmog kola Prve županijske nogometne lige Nogometnog saveza Karlovačke županije nogometaši Vojnića sigurno čuvaju prvo mjesto. Ovog su vikenda pobijedli Barilović i to rezultatom 3:0.

-Sedmo kolo, sedma pobjeda u nizu, opet nismo primili gol, promašili smo puno prilika i postoji mali strah da nas to negdje ne kazni. Posebno me veseli što smo dali priliku našim juniorima. Sada idemo u Sveti Petar kod uvijek neugodne Dobre. Naš cilj je biti prvak i ići u viši rang tako da idemo utakmicu po utakmicu i naravno uvijek na pobjedu pa kako bude, kazao je za Trend trener Vojnića Matija Mišić.

Nisam podoban jer ne ovisim o njima. 

Pitali smo Mišića kako komentira činjenicu da se NK Vojnić proziva za plaćanje igrača, kao i za to da u klubu ne igraju domaći igrači.

-Nisam podoban jer ne ovisim o njima.  Ja znam da se plaća u našoj županiji i da to nije nikakva novost, samo je razlika u tome koga se plaća i koju se kvalitetu plaća. Netko plaća pa bude treći, netko pa bude zadnji, a netko prvi. Tako da to nije nikakva novost. Prošle sezone u 1. ŽNL dvojica u Ilovcu, prije dvije sezone jedan igrač je od sponzora na ruke isplaćen za sezonu unaprijed. Rečica isto plaća, Barilović isto daje nekome nešto i tako, pa nije to nikakva novost i ne znam što se svi čude. Samo je razlika u tome što će igrač za tu mjesečnu naknadu učiniti za klub. A i taj iznos koji se dobije pa neće se nitko obogatiti od toga, pokrije si tek putni trošak. Mi dajemo možda koji euro više, logično jer smo udaljeniji igračima iz grada. Nemamo tu sreću da nam drugi klubovi plaćaju igrače i šalju da kod nas igraju, mi smo sami za sebe i borimo se kako znamo.

Na pitanje o domaćim igračima, Mišić kaže kako je žalosno da se na igrače gleda kao domaći ili stranac, mlad ili star…

-Ja gledam na bolji i lošiji i to je tako. Nikada niti jednog igrača nisam potjerao niti ću ikada. Svatko sa svojim zalaganjem na terenu, na treninzima, na onome kako pridonosi za momčad si kupuje mjesto u momčadi i to je sva mudrost. Ja bi bio najsretniji da imam 30 igrača iz Vojnića, ali kad ih nema općenito. Moj kapetan Brkić, moj prijatelj Ljevar osnovali su si klub Krnjak i otišli tamo, pa nisam ih ja tjerao. Naravno na svoje prijateljstvo s nekim igračima povukli su još dva, tri koja su imala minutažu u 4. ligi kod mene. Znači slobodan odabir, nitko nikoga nije tjerao niti će ikada tjerati. Meni je drago i čast mi je što sam uopće bio trener tim igračima i prije svega prijateljima jer s njima sam i do nedavno igrao i ostali smo si privatno dobri i možemo se pogledati u oči što je najbitnije nakon svega. Ne postoji klub gdje imaš 20 igrača i gdje su svi zadovoljni, ali to je takav sport. Ogulin, Croatia, Zrinski tamo su sve domaći igrači i svaka im čast na tome.

Nemam položenu licencu, pričaju oni koji su prije 30 godina kupovali te licence na jednoj večeri.

-Gospodin Jelić, velikim slovima gospodin i trener i možda jedini kojeg u Savezu cijenim radi odličan posao sa svojim Ogulinom i oni će opet bit gdje im je mjesto, a to je u višim ligama, a svi ovi ostali iz Saveza su kao iz Malnarove noćne more, čast izuzecima i zato nam i je tako da nam se klubovi gase, da nam je liga takva kakva je itd. Nekima se pogoduje i daje im se sve, a drugi borite se kako znate. I šutimo, borimo se i ne valja ni to. Predsjednica kluba od 0-24 uz klub, čisti, pere, trga se, tajnik također, prijatelji kluba također kao i svi sponzori i Općina i na tome im neizmjerno hvala. I sada da netko tko dobiva sve na pladnju to gazi – ne može. I zato ću uvijek se borit za klub u kojem jesam i ne dam na te ljude koji ginu za klub i svoje igrače pa u kojem god klubu da jesam. Nemam položenu licencu, pričaju oni koji su prije 30 godina kupovali te licence na jednoj večeri. A ovi novi licencirani znalci kad vidim im rezultate zamolio bi ih samo da mi kažu u koju se to školu ide pa da tamo ne idem, kaže je Mišić.

Za kraj je istaknuo da je rezultat jedino mjerilo i ono što se pamti – sve drugo su puste priče.

-Mi smo u Vojniću sretni. Nikakve priče o sucima, priče tko koliko ima novca, odakle novci, nikakva vrebanja naših u druge klubove nam neće poremetiti planove. 

Ples