KABA

Proglašeni su pobjednici orijentacijskog crossa „Crtom Turanjske bojišnice“

Orijentacijski cross vrsta je natjecanja u kojemu sudionici pomoću karte i drugih orijentacijskih sredstava pokušavaju pronaći određena mjesta – kao što su na primjer kontrolne stanice. Postoji mogućnost zadavanja određenih zadataka na tim stanicama koji orijentacijski cross čine zanimljivijim. Ove je godine 30. rujna održan takav cross pod nazivom „Crtom Turanjske bojišnice“.

Zahvaljujem se ekipama koje su sudjelovale, njihovim mentorima koji su pripremili ekipe da mogu izdržati i savladati predviđenu stazu. U okviru Sjećanja na Turanj pripremili smo ovu stazu u dužini od 12 kilometara i nadam se da su se članovi ekipa upoznali i sa poviješću grada Karlovca i županije i Domovinskog rata kao i dijela crte bojišnice koja je sprečavala prodor neprijatelja, kazao je brigadir Dubravko Halovanić.

Natjecatelji su i ove godine bile ekipe osnovnih škola – točnije njih 14, a rekli su nije im bilo toliko teško snalaziti se s kartom, a ni rješavati zadatke. Predviđeno trajanje obilaska staze bilo ima je 3 do 3 i pol sata no ovi su to učenici napravili i brže.

Pa nije bilo toliko teško, samo smo trčali cijelo vrijeme. Zeznuli smo se par puta i napravili krivo skretanje, pitanja smo više na sreću pogodili, ali eto, kaže vođa pobjedničke ekipe iz OŠ Dragojle Jarnević, Noa Gralj.

Pobjedničkim ekipama podijeljeni su pehari, medalje i pokloni, a sve u sklopu otvaranja prigodne izložbe za 32. obljetnicu napada na naš grad i manifestaciju „Sjećanje na Turanj“. Uz ovu manifestaciju otkrivena je i spomen ploča za sve branitelje koji su branili granice Republike Hrvatske i za Hrvatsku dali ono najvrjednije, svoje živote.

Ples