KABA

Grad Slunj kao najbolja ruralna destinacija na svijetu – nagrada stigla iz Uzbekistana

Prošlog tjedna Svjetska turistička organizacija Ujedinjenih Naroda proglasila je grad Slunj najboljom ruralnom destinacijom na svijetu. Glavna skupština održala se u uzbekistanskom gradu Samarkandu, a nagradu su s ponosom preuzeli direktorica Turističke zajednice grada Slunja Jasmina Mrkonja i direktor Regionalne turističke zajednice Karlovačke županije Željko Fanjak. Uporan rad i brojna ulaganja pohvalila je županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin.

Iz Karlovačke županije najviše se ponose što su prisutne rekordne brojke prije i poslije sezone. Cilj je produžiti turističku djelatnost  tijekom cijele godine kao i produžiti boravak turista na području županije.

Uistinu smo se potrudili s naše strane predstaviti Hrvatsku na poseban način. Cijela priča išla je na način da smo napravili poziv na razini RH i da smo kao Ministarstvo odabrali grad Slunj kao najbolji primjer kandidata koji će se natjecati na svjetskom natjecanju. Naravno, prenijeli smo sve ove zahtjevne kriterije i kategorije koje su bile potrebne u taj poziv i ono što ja vjerujem da je Slunj istaknulo iznad drugih koji su se natjecali i bili zainteresirani, upravo je ta jedna nježna i uspješna poveznica turizma, ali turizma s prirodnim i kulturnim bogatstvom koje ovdje postoji, dodao je Tonči Glavina, državni tajnik Ministarstva turizma i sporta.

Ponos nije krila niti gradonačelnica grada Slunja.

– Ponosni grad Slunj i svih 4224 stanovnika zaslužni su za upravo ovu nagradu svjetske razine i želim ovom prilikom reći da smo se prije 30-ak godina borili za ovu našu prekrasnu grudu. Naši branitelji svojom su je borbom oslobodili, vratili smo se i bio je trnovit put 30 godina da naše temelje, kuće i prirodne resurse vratimo upravo u ovo stanje u kojem smo danas dobili i svjetsko priznanje. Na dobrom smo putu, rekla je Puškarić.

Grad Slunj ovu je prestižnu titulu osvojio u vrlo jakoj konkurenciji od 260 prijava iz 60 zemalja iz cijelog svijeta.

Ples