KABA

Članovi Udruge slijepih USKA danas su se okušali u ronjenju s bocama

U sklopu zajedničkog projekta Planinarskog društva Dubovac, CEIK Braća Seljan, Udruge slijepih USKA i Sportsko rekreativnog centra Labrador “Ekspedicionistička škola za sve” koju vodi Mladen Kuka danas su slijepe i slabovidne osobe imale priliku roniti s bocama u bazenu Trend centra pod stručnim vodstvom instruktora ronjenja Marija Tomca iz Ronilačkog Kluba Atlantis. Instruktor ronjenja već ima iskustva u radu s osobama s oštećenjem vida.
Članica Udruge slijepih USKA, Elena Mrkonja, ponovno se iskazala svojim pomicanjem granica iskušavajući se u ekstremnim sportovima, ovoga puta u ronjenju s bocama. Elena je istaknula kako je ronjenje s bocama poseban doživljaj za slijepu osobu, ali najviše od svega poseban je osjećaj slobode prilikom kretanja u vodi. U ronjenju se uz članove USKA-e iskušala i videća pratiteljica Sanja Jakić. USKA i Sportsko rekreativni centar Labrador i dalje nastavljaju svoju misiju uključivanja osoba s invaliditetom u društvo, posebice u sport i rekreaciju s ciljem podizanja kvalitete življenja osoba s oštećenjem vida.


Predsjednik Udruge slijepih USKA Mirsad Bećirović istaknuo je kako USKA i SRC Labrador kroz ove vrste sportsko rekreativnih aktivnosti i zajedništvo pomiču granice, te je najavio i nova iznenađenja u suradnji s Mladenom Kukom voditeljem “Ekspedicionističke škole za sve”.

Ples