KABA

Zbor umirovljenika ovog četvrtka održava cjelovečernji koncert

Mješoviti pjevački zbor umirovljenika „Vid Rukavina“ Karlovac prošle je godine obilježio svojih 50 godina postojanja, a ove godine bili su zaposleni planiranjem i pripremanjem novog i starog programa koji će predstaviti svojim sugrađanima ovog četvrtka 16. studenog.

Zbor je prošle godine obilježio 50 godina rada, a i prije toga smo organizirali jedan cjelovečernji koncert svake godine pa tako i ove nastavljamo s tim. Ovogodišnji koncert nosi naziv „Pjesmom kroz život“, jako je lijep repertoar glazbe i skladbi. Ima raznih skladbi, a u nekima će pomoći i solisti, kazala je predsjednica zbora, Mirna Korkut.

Na koncertu će izvoditi trinaest skladbi, a pridružit će im se i gosti: Ivan Šimatović i Lucija Jelušić Šimatović. Ovaj koncert zbor priprema od početka godine te im puno znači to što mogu svoju ljubav prema glazbi podijeliti sa svojim sugrađanima.

Neke skladbe vježbamo već duže, a neke smo počeli ove godine, sredinom 9 mjeseca da bi to bilo upotpunjeno. Možda bi nam trebalo još malo vremena, ali vjerujemo da će publika biti zadovoljna i repertoarom i našim načinom izvođenja, kaže Mirna.

Zboraši, umirovljenici kažu da su jako sretni što mogu održati ovaj koncert. Vole se družiti i pjevati zajedno te se okupljaju dva puta tjedno na probama, a sada i češće kada je vrijeme za cjelovečernji koncert. Svoju ljubav za glazbom žele podijeliti i sa svojim sugrađanima pa se za ovakve koncerte posebno pripremaju. Ove godine u pomoć im je došlo i nekoliko mladih snaga koji će u zboru pjevati iako nisu umirovljenici.

Ples