KABA

HRK Karlovac u subotu čeka vrlo bitna utakmica s MRK Trogirom

Počinje niz od četiri vrlo bitne utakmice za HRK Karlovac, a prva je ona s ekipom Trogira.

-Trogir je trenutno treći na tablici, dijeli isti broj bodova s Varaždinom. Uz Varaždin će biti jedan od konkurenata za odlazak u višu ligu. Znamo koliko nam je utakmica bitna i neće biti jednostavno. Trogir je izuzetno fizički moćna ekipa i u tom segmentu ćemo morati dati 200% od sebe. Što se tiče segmenta u napadu morat ćemo biti strpljiviji nego prije – pustiti brži protok lopte, puno izmjenjivati mjesta te pokušati stvoriti čim više situacija za lagani gol. Ako ćemo forsirati nerezonske šuteve iz vana ili forsirati brzu realizaciju u nekoj situaciji koja nije izgledna, mogli bi imati veliki problem, najavila je trenerica Tatjana Rašić.

Kako je trenerica dodala, cilj je maksimalno zalaganje u obrani te strpljivost i koncentracija u napadu.

Zdravstveno stanje nije idealno, nema Hrvojevića, Horvata, Bosiljevca. No, nakon dugo vremena u sastav se vraća lijevo krilo Ivan Bačić koji sad prvi puta igra od početka sezone nakon 10. kola.

-Uz sve probleme koje sam imao, uspio sam se spremiti za nadolazeću utakmicu i stavio se trenerici na raspolaganje. Trogir je ozbiljan protivnik s kojim uvijek imamo problema, nadam se da ćemo izvući maksimum iz utakmice, dodao je Bačić.

Trenerica Rašić smatra kako je najveći problem ekipe upravo manjak igrača.

-Fali rotacije, posebno u obrambenom dijelu. S umorom padne koncentracija teško se onda iz toga izvući. Ponavljam, mladi igrači su dobri i trude se, ali ih često “pojede” pritisak. Dogodi se par tehničkih grešaka u svega par minuta i neki igrači “potonu”. Bez adekvatne rotacije, igrači se troše i nužno pada koncentracija. Moramo poraditi na tome koliko možemo, dodala je Tatjana.

Utakmica je na rasporedu ove subote u 19:00 sati u Sportskoj dvorani na Rakovcu.

Ples