KABA

Karlovački tamburaški orkestar održao je koncert pod nazivom “Vukovar je moja Hrvatska” u Hrvatskom domu Vukovar

Karlovački tamburaški orkestar održao je 12. studenog koncert pod nazivom “Vukovar je moja Hrvatska” u Hrvatskom domu Vukovar u sklopu programa obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara.
 
Karlovački tamburaši su pred dvije godine izveli ovaj program u Zorin domu u čast Vukovaru povodom 30 godina bitke za Vukovar. Sa željom da poklone ovaj koncert gradu heroju, održali su koncert upravo u srcu Vukovara uz drage goste Tomislava Pogačića, Tomislava Božičevića i Vanju Gvozdića.
Tijekom dvodnevnog boravka, KTO je posjetio Memorijalni centar Domovinskog rata, Vodotoranj, Nacionalnu memorijalnu bolnicu Dr. Juraj Njavro, Spomen dom Ovčaru i Memorijalno groblje žrtava domovinskog rata.
Grad Karlovac i grad Vukovar gradovi su prijatelji od 2018. godine, stoga je ovaj koncert pridonio jačanju prijateljskih odnosa kroz glazbu i kulturu.
Koncert je financijski podržao Grad Vukovar, TZ Grada Vukovara i Grad Karlovac.
Nakon što su tamburaši izvođenjem najljepših skladbi o Vukovaru izazvali snažne emocije i empatiju vukovarske publike, orkestar je dobio pozive za gostovanja na različitim vukovarskim manifestacijama u nadolazećoj godini.

 

Foto: KARLOVAČKI TAMBURAŠKI ORKESTAR

 

 

 

Ples