Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje obilježila je i Udruga obitelji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Karlovačke županije. Kod spomen križa ispred Zapovjedništva Kopnene vojske Republike Hrvatske zapaljeni su lampioni i održana je molitva koju je predvodio pater Vlado Mustač.

Ovo je Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata, Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, a i svih branitelja koji su poginuli. Ovo je najtužniji dan u hrvatskoj povijesti koji se mogao dogoditi. Važno je da se prisjetimo onih ljudi koji više nisu s nama i koji su za domovinu dali najviše što su mogli dati – svoj život. I molitva i svijeće nam daju neku nadu i svjetlost za budućnost i znamo da nisu uzalud dali svoje živote, poručila je predsjednica Udruge obitelji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Karlovačke županije Anđa Perak.

Cijela naša domovina obilježava ovaj dan. Važno je da se ne zaboravi ono što su branitelji za našu domovinu dali, svoje živote. Naši branitelji koji su išli u obranu i nisu se više vratili svoji obiteljima i kućama. Među nama su danas njihove obitelji i suborci. Ono što imamo, imamo zahvaljujući njima. Imamo svoju domovinu Hrvatsku – vjekovječni san mnogih Hrvata, dodaje ratni gvardijan i župnik Crkve Presvetog Trojstva, fra Vlado Mustač.