KABA

Danas navijamo: Vatreni na Maksimiru love kartu za EURO

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras će pokušati uloviti kartu za Europsko prvenstvo koje se sljedeće godine igra u Njemačkoj. Vatreni na Maksimiru, u posljednjem kvalifikacijskom ogledu, dočekuju Armeniju, a izabranici Zlatka Dalića pobjedom bi osigurali plasman na EURO.

-Nisam imao u planu dovesti sebe i reprezentaciju u ovakvu situaciju da opet zadnje kolo odlučujemo. Očekivao sam da ćemo prije riješiti kvalifikacije, ali listopad nas je koštao živaca, grča i stresa. Spremni smo za utakmicu, puni smo motiva. To smo pokazali u Latviji kada smo ušli ozbiljno, odgovorno i čvrsto, poručio je izbornik koji je mislio na kvalifikacije za posljednje Svjetsko prvenstvo kada smo u Splitu slavili protiv Rusije, izjavio je Dalić, te dodao: treba biti strpljiv, treba graditi pobjedu. Ne smijemo dopustiti protivniku nikakve šanse, tako je bilo u Splitu gdje smo dominirali od prve minute. Za razliku od tada protivnik nema nikakve šanse nego se dolaze nadigravati. Možemo očekivati utakmicu sličnu kao u Armeniju. Tamo smo odigrali dobru utakmicu, stvorili jako puno šansi, ali nismo zabili drugi gol i do kraja smo bili u problemima.

 

Podsjetimo, Hrvatska je prije tri dana slavila u Rigi protiv Latvije, a prije toga je Wales remizirao kod Armenije što je nama omogućilo da ovisimo sami o sebi. Pobjedom na Maksimiru Vatreni će izboriti plasman na Euro, svaki drugi rezultat značio bi da ovisimo o utakmici Wales-Turska koja se u isto vrijeme igra u Cardiffu.

-Nećemo čekati i gledati što se rješava u Walesu, to nas ne zanima. Nas zanima samo naša utakmica, rekao sam i prije da mi ovisimo sami o sebi jer šest bodova će nam to donijeti. Treba osvojit šest bodova i onda je to to, dodaje Dalić za kraj.

-Armenija je, kako god to zvučalo, jedna ozbiljna i dobra ekipa, pokazali su to u više utakmica. Sigurno neće biti lagano, njima to više ništa ne znači, ali to može biti klopka jer igraju bez presinga. Vjerujem da ako uđemo kao protiv Latvije, a siguran sam da ćemo ući, da se ne trebamo bojat i vjerujem da ćemo svi zajedno bit sretni i kvalificirat se, dodaje Lovro Majer.

Majer je prije tri dana u utakmici protiv Latvije zabio i asistirao.

-Sigurno sam sretan zbog toga, ali još više da smo pobijedili tu utakmicu i da smo to odradili te se doveli u situaciju gdje ovisimo sami o sebi. Mislim da možemo biti zadovoljni s tom utakmicom. Osjećam se super na bilo kojoj poziciji, tako i na krilu. Igro sam to čak i u klubu, u reprezentaciji sam više puta igrao, tako da se osjećam super.

U kadru za utakmicu neće biti Marka Pjace koji je osjetio bol u mišiću, a Josip Juranović i Luka Sučić odradili su treninge, ali izbornik tvrdi kako je prevelik rizik ubaciti nekog od njih u momčad.

Nećemo raditi neke velike promjene, nema potreba. Ako nešto napravimo bit će zbog taktičkih razloga, a ne jer je netko odigrao loše ili sam nekime bio nezadovoljan u Rigi. Jedini zbog toga može biti promjena, ali ako ih bure – bit će minimalne, poručio je Dalić.

 

Dvoboj se igra na Maksimiru u 20:45, a u isto vrijeme igraju Wales i Turska u Cardiffu. Podsjetimo, Turska je osigurala EURO, trenutno su vodeći u skupini sa 16 bodova, Hrvatska je druga s 13, a Wales ima 11 bodova. Armenci su na osam, a Latvija na tri boda (Media servis).

Ples