Proteklog vikenda, uz nastup više stotina natjecatelja iz pet država, u Zagrebu je održano 67. Otvoreno međunarodno kadetsko i juniorsko prvenstvo Zagreba – popularni “Zagiping”.

Mladi natjecatelji dugoreškog “Aquaestila” ponovno su bili uspješni u kategoriji kadetkinja gdje su dugorešanke još jednom potvrdile dominaciju. Nakon što je prva dva turnira sezone, otvorena prvenstva Zadra i Bjelovara, osvojila Elena Vukovac, drugi turnir za redom, nakon Osijeka, osvojila je Leeloo Vukelja, dok je Elena Vukovac bila treća. U četvrtfinalu Leeloo je rezultatom 3-1 bila bolja od Ukrajinke s dugoreškom adresom Anje Derilok, dok je Elena s 3-0 savladala Neru Vujasinović iz Požege. U polufinalu, također rezultatom 3-1, Leeloo je pobijedila Šibenčanku Franku Miškić, dok je Elena istim rezultatom izgubila od Lane Benko iz Zagreba. U finalu je Leeloo s 3-1 bila bolja od Benko i osvojila naslov pobjednice.

U konkurenciji mlađih juniora Zvonimir Kramarić je u četvrtfinalu zaustavljen od Vinkovčana Gabrijela Marijanovića rezultatom 3-1.