Članovi Mačevalačkog kluba “Karlovac” prošli vikend nastupili su na tri velika natjecanja.

Iva Kirinčić je u petak nastupila na 1. kolu lige “Mali mač” u Zagrebu, na kojem je na kraju osvojila 3. mjesto u konkurenciji od 15 boraca, s omjerom od 6 pobjeda i sa samo jednim porazom u polufinalu, rezultatom 10-9.

U subotu su na borilište izašli karlovački kadeti U-17, Jakov Božić i Niko Adam, koji su nastupili na kadetskom Svjetskom kupu u Njemačkom Nürnbergu. U njihovoj kategoriji na turniru je nastupilo 285 boraca iz 28 različitih država sa 4 kontinenta. Jakov Božić prošao je grupnu fazu natjecanja pobijedivši predstavnika Mađarske s 5-4 i predstavnika Ukrajine s 5-0 te upisavši poraze od predstavnika Austrije s 5-4, Njemačke s 5-3 i Sjedinjenih Američkih Država s 5-2. Za ulazak među 128 najboljih boraca gubi borbu rezultatom 15-6 od predstavnika Singapura. Natjecanje završava na 171. mjestu. Niko Adam nije uspio proći grupnu fazu natjecanja.

U nedjelju su članovi karlovačkog kluba nastupili na 1. kolu lige “Mali floret” u Zagrebu. Najuspješniji karlovački borac bio je Mislav Ostarčević s osvojenim 2. mjestom u konkurenciji od 19 boraca u kategoriji do 11 godina, upisavši 7 pobjeda i samo jedan poraz u finalu rezultatom 10-6. U kategoriji boraca do 14 godina najbolji je bio Leonard Baršić-Ilić koji nakon sve 4 pobjede u grupi nažalost gubi prvu eliminaciju rezultatom 15-14 te time natjecanje završava na 9. mjestu u konkurenciji od 24 borca. U istoj kategoriji Iva Kirinčić završava na 11. mjestu. U kategoriji kadeta najuspješniji je bio David Kruhek koji natjecanje završava na 9. mjestu u konkurenciji od 15 boraca.