U Gradskoj vijećnici Grada Ozlja trenutno se održava 14. sjednica GV, a na aktualnom satu istaknulo se pitanje visine plaće djelatnika Dječjeg vrtića Zvončić.

– Kakvo je stanje s plaćama u Dječjem vrtiću Ozalj? Gledala sam ovih dana da je objavljena prosječna plaća u predškolskom obrazovanju u iznosu od 926 eura, pa me zanima uklapamo li se mi tu, jesmo li iznad ili ispod tog prosjeka s obzirom da bismo se mogli naći u vrlo nezgodnoj situaciji da nam zaposlenici jednostavno otiđu pošto se dječji vrtići otvaraju na sve strane, upitala je Mirjana Marković, potpredsjednica GV (SDP).

Gradonačelnica Lidija Bošnjak navela je kako ima informaciju da iz vrtića nitko nije otišao, a razlozi su sljedeći:

– Ono što smo mi napravili kako bismo zadržali zaposlenike, ali i kako bi ta usluga koju pruža DV Zvončić bila zaista na nivou na zadovoljstvo roditelja, ali prije svega u korist i na dobrobit naše djece koja su smještena u DV Zvončić, mi smo prije svega povećali osnovicu za plaće. To je moglo ići mojom odlukom. Osnovicu za plaće zaposlenika DV Zvončić koja je stupila na snagu, ako se dobro sjećam, s 1. lipnjem za 15 %. Ali ne samo to, u razgovoru sa Sindikatom koji je predlagao kolektivni ugovor, iz prijedloga kolektivnog ugovora našli smo neke kompromise, odnosno, ispravili smo razlike između prijedloga kolektivnog ugovora i pravilnika o radu koji postoji u DV. To bi značilo da smo priznali još neke stvari koje do tad nisu bile priznate, tvrdi Bošnjak.

U razgovoru s djelatnicima spomenutog vrtića saznalo se da je postojao prigovor na visinu plaće pomoćnog osoblja čija je plaća bila ispod minimalne koja je u Republici Hrvatskoj. Međutim, povećane su im plaće i zadovoljstvo u vrtiću je na nivou, mišljenja je gradonačelnica Bošnjak.