Novi Retro već dulje vrijeme surađuje s Centrom za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor te je upravo u ovom predblagdansko vrijeme odlučio zajednom s djecom iz Centra organizirati humanitarni koncert. Ulaz je besplatan, a na internetskim stranica dostupni su podaci za uplatu koja će ići djeci iz Centra za poboljšanje životnih uvjeta.

-Djeca vole ovakve događaje, naime u domu imamo i glazbenu sekciju u kojoj rado sudjeluju. Mi smo ovim humanitarnim koncertom htjeli izaći prema lokalnoj zajednici i prezentiramo svoj rad. Želimo se proveseliti i prikupiti određene financije kako bi se kvaliteta njihova života poboljšala, rekao nam je Srđan Martinović, socijalni radnik u Centru za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor i član benda Novi Retro.

-Trebali bismo ovako tijekom cijele godine. Htjeli smo napraviti nešto za djecu, a zadovoljni smo i odazivom, rekla nam je Lucija Kasunić, članica benda Novi Retro.

Na repertoaru je bio dječji dio na kome su nastupila i djeca, a kasnije je bend nastavio s njihovim uobičajenim repertoarom.

-Pripremali smo se mjesec dana i pjevat ćemo šest pjesama. Pjevat ćemo blagdanske pjesme ali i dvije autorske koje je napisao naš voditelj zbora Srđan, rekla nam je Sara Velić, štićenica doma i članica zbora.