Veslački klub Korana je u Kinu Edison prezentirao svoju bogatu povijest, ali i sadašnje uspjehe kroz dokumentarni film „Veslanje kroz vrijeme KVK 1935. – 2005.“. Film je nastao povodom 70. obljetnice kluba 2005. godine. Traje 43 minute, pri čemu su korišteni materijali iz klupskog arhiva, privatnih arhiva članova, arhiva HTV-a i arhiva Kinoteke.

Ovaj film je star 18 godina i bilo je pitanje da li da ga prikažemo ili ne. Do sada ga nismo uspjeli prikazati ni djeci u školi veslanja niti regatnim veslačima da vide kuda oni to dolaze, u kojem su društvu i tko je tu bio prije njih. Sada je odlučeno da se to prikaže i da se pozovu i roditelji i prijatelji veslanja da se podsjete kako je to bilo prije, kazao je Bruno Rogić, predsjednik VK Korana.

Najveći dio publike upravo su bili veslači i veslačice kluba koji se nadaju da će jednoga dana i o njima biti napravljen film. Oni najbolji među njima, nagrađeni na natjecanjima posebno su istaknuti za svoja postignuća.

Ovo će možda biti poticaj nama u klubu jer imamo izvrsnu generaciju, a i u ovih 18 godina prije je bilo odličnih veslača i veslačica. Dobar je poticaj da napravimo novi film. Bitno je za veslače da vide što je bilo prije i da prihvate da bi to i oni mogli biti. Imat ćemo predstavljanje veslača i veslačice koji su osvojili medalju na državnom prvenstvu, kaže Rogić.

Ulaz na projekciju bio je besplatan, ali doživljaj je bio neprocjenjiv za članove kluba koji su u svakom trenutku uživali. Ipak su u filmu vidjeli sve one zbog kojih je moguće da se oni danas bave veslanjem.