Motociklistički savez Karlovačke županije na Starom gradu Dubovcu u nedjelju, 17.prosinca u 11 sati, otvara izložbu fotografija pod nazivom „100 godina motociklizma i motociklističkog sporta u Karlovačkoj županiji“.

Na više od 200 fotografija i tekstualnih podataka obrađeno je sve što se najznačajnije događalo na područuju Karlovačke županije.

Osim četiri održana svjetska prvenstva u motocrossu, u Karlovcu su održavane i ulične moto utrke te utrke na Maloj Švarči. Ukupno je u 100 godina održano više od 300 raznih motociklističkih utrka i događanja.

Vozači su osvojili više od 25 Zlatnih kaciga i Zlatnih trofeja te jednu Dijamantnu kacigu.

Posebno su kroz fotografije sa podacima obrađeni Leno Šoštarić, Slavko Baršić, Željko Zorić – motocross vozači. Također, obrađeni su i Zoran Salopek, Josip Drmeš – vozači cestovnih moto utrka, kao i desetorica osvajača Zlatne kacige i Zlatne trofeje.

Istaknut je i Ogulinac Nikola Bošković „Brada” koji je zaslužan za motociklistički sport od 1924. kada je bio inicijator osnivanja Saveza moto klubova u to vrijeme.

Upravo zahvaljujući Nikoli Boškoviću današnji Hrvatski motociklistički savez početak  svoga  rada veže uz 1924., a HMS  2024. obilježava 100 godina svoga rada i postojanja.

Izložba na Dubovcu bit će otvorena sve do 31. siječnja.