Oscar Kovačić, član Taekwondo kluba Prana osvojio je broncu u kategoriji do 80 kg na Europskom U21 prvenstvu u Bukureštu. Oscar je upisao pobjede u šesnaestini finala, osmini finala i četvrtfinalu, a u polufinalu bolji od njega bio je Matej Nikolić iz zagrebačkog Jastreba.

Ovim odličjem Oscar je pokazao da je uistinu jedan od najboljih nakon bronce na svjetskom juniorskom turniru. Put do ove medalje nije bio nimalo lak za Oscara.

Prošle godine Oscar je bio 3. junior na Svijetu, a ove godine pokazao je kontinuitet u kvaliteti sa osvajanjem trećeg mjesta na europskom prvenstvu do 21 godine, znači mlađem seniorskom. Put je bio iznimno težak i borci su bili dosta kvalitetni, ali Osar je to odradio dosta pametno. Pokazao je zrelost i taktički je to dobro odradio. Pobjedio je u tri borbe. Prvu bitku je pobjedio protivnika iz španjolske, drugu protivnika iz grčke, treću poljske i u polufinalu je izgubio od Hrvatskog predstavnika koji je bio i pobjednik prvenstva, kazao je trener Luka Vlašić.

Oscar je, nažalost, na svoj doček došao s visokom temperaturom, ali i dalje sretan što je donio ovako veliko odličje za svoj klub. Ostali članovi kluba Oscara su vrlo toplo dočekali neprestanim pljeskom, pjesmom i slavljem. Oscaru čestitke i brz oporavak, a čestitke se upućuju i treneru i roditeljima koji ga podržavaju u snovima.