Udruga slijepih USKA provela je testiranje WeWALK štapa za samostalno kretanje slijepih osoba opremljenog senzorima i pametnom tehnologijom kako bi pružio veću zaštitu od sudaranja s preprekama i dobru orijentaciju u prostoru. Ovaj pametni dugi bijeli štap testirali su predsjednik Udruge slijepih USKA Mirsad Bećirović i jedna od najaktivnijih članica USKA-e Elena Mrkonja uz asistenciju videće pratiteljice USKA-e Sanje Jakić. Radi se o kombinaciji tradicionalnog štapa za slijepe i najsuvremenije tehnologije. Predsjednik USKA-e Mirsad Bećirović istaknuo je pritom kako su pravovremeno otkrivanje prepreka na putu i dobra orijentacija ključni elementi za samostalno kretanje slijepih ljudi.
WeWALK dugi bijeli štap osobi oštećenog vida pruža pomoć u sigurnom i potpuno samostalnom kretanju na otvorenom namijenjen je slijepim i slabovidnim osobama, djeci i starijima, koji su položili obuku za samostalno kretanje uz pomoć dugog bijelog štapa.
WeWALK se može uplatiti s pametnim telefonom te putem aplikacije pruža jedinstveno, potpuno pristupačno korisničko iskustvo. Ovo inovativno tiflotehničko pomagalo pribavljeno je zahvaljujući projektu “Briga i skrb o osobama s oštećenjem vida na području Karlovačke županije” koji USKA provodi pod pokroviteljstvom Karlovačke županije.