Prije nekoliko dana, kako smo ranije već pisali, jedna je obitelj u Krnjaku ostala bez svog doma. Naime, izgorjela im je kuća te su praktički preko noći ostali bez krova nad glavom. Riječ je o obitelji koja je u sustavu socijalne skrbi pa se u zbrinjavanje uključio Područni ured Zavoda za socijalni rad Karlovac koji je obitelj privremeno smjestio u Centar za pružanje usluga u zajednici Jaškovo.

U Karlovačkoj županiji je, u suradnji s Crvenim križem organizirano i prikupljanje pomoći ovim nesretnim ljudima, a kako saznajemo, uskoro će se moći useliti u jedan stan u samom centru Krnjaka koji je, kao i izgorjela kuća, u vlasništvu Državnih nekretnina.

Uvijek postoje dobri ljudi, to je najvažnije reći.

Da, dogodila se tragedija, mi smo bili odmah na terenu, pregledali kuću, a posjetili smo obitelj i u Jaškovu te im odnijeli sv eono što im je neophodno bilo za prvu ruku. Sva sreća dobro su, zbrinuti, na toplom i među ljudima što će im svakako barem malo ublažiti taj stres.

Nismo mogli u prvom trenutku sve namiriti, zbog specifičnosti stvari. Nismo znali brojeve cipela, odjeće itd. Zato su se uključili djelatnici Županije i vrlo brzo prikupili puno korisnih stvari . Hvala im na tome, rekla je Branka Hastor, predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Karlovac.