Hrvatski radio Karlovac organizirao je komemoraciju za preminulu dugogodišnju djelatnicu Editu Gojak, poznatu prvu spikericu Radio Karlovca. Edita Gojak bila je i velika humanitarka i simbol pobratimstva grada Karlovca s talijanskom Alessandrijom, koje je posebice bilo važno tijekom Domovinskog rata. Unosila je elan i nesebičnu požrtvovnost u sve čime se bavila, bila je kulturnjak i vrsni poznavatelj glazbe, javna osoba, humanitarno angažirana i pozitivan primjer promocije grada Karlovca i Karlovačke županije. Komemoracija je održana u Velikoj vijećnici Grada Karlovca. Glavni urednik Hrvatskog radija Karlovac Ivica Pilaković otvorio je komemoraciju uvodnim govorom i emitiranjem Editine najave emisije klasične glazbe.

Editina profesija, poziv i život bio je sve samo ne tišina poput ove koju smo joj maloprije posvetili minutom šutnje. Bilo da se radilo o glazbi, spikeriranju ili njezinom srčanom i glasnom smijehu kojeg se svi koji smo ju poznavali sjećamo. Borila se protiv tišine koju ćemo prekinuti prisjećajući se njezinog prepoznatljivog vokala i rečenice: “Ovdje Radio Karlovac!” koju je godinama izgovarala u radijski eter, rekao je Pilaković

U lokalnoj zajednici Edita Gojak je bila iznimno cijenjena, a mnogi su je doživljavali sa strahopoštovanjem i divljenjem s obzirom na iskustvo i znanje. Veliki broj ljudi koji se odazvao pozivu na komemoraciju svjedoči o nasljeđu i tragu kojeg je Gojak ostavila iza sebe. Govore u njenu čast također su održali njezin kolega na Hrvatskom radiju Karlovac Ivica Sertić, ravnateljica karlovačkog Crvenog križa Branka Hastor i predsjednik gradskog vijeća grada Karlovca Marin Svetić.