Stravičnu nesreću koja se dogodila na autocesti A-1 kod Karlovca oko 01:40 sati i u kojoj su smrtno stradale 3 osobe te je 12 osoba ozlijeđeno, komentiralo je Županijsko državno odvjetništvu u Karlovcu koje je u suradnji s PU karlovačkom provelo očevid ove nezapamćene tragedije.

– Uzrokovao ju je vozač osobnog automobila mađarskih registarskih oznaka koji se neposredno prije nesreće kretao voznom trakom iz pravca juga prema sjeveru, odnosno, iz pravca Rijeke prema Zagrebu. Vozač je usljed neposrednog kretanja najprije udario u metalnu zaštitnu ogradu uz desni rub kolnika nakon čega je izgubio kontrolu nad upravljačem vozila. Došlo je do zanašanja vozila i vozilo je prešlo preko cijele širine autoceste na suprotnu kolničku traku. Taj vozač je potom prednjom stranom vozila naletio i udario u osobni automobil hrvatskih registarskih oznaka kojim je propisno iz pravca Karlovca prema Rijeci upravljao 47-godišnji hrvatski državljanin, izjavila je Vera Magdić – Bižanović, županijska državna odvjetnica ŽDO Karlovac.

Od posljedica ove prometne nesreće smrtno je stradao na mjestu nesreće vozač osobnog automobila hrvatskih registarskih oznaka kao i putnica u tom vozilu 46-godišnja hrvatska državljanka. Očevidom je utvrđeno da je smrtno stradao i putnik iz osobnog automobila mađarskih registarskih oznaka. Riječ je o neidentificiranoj muškoj osobi.

– Također, očevidom je utvrđeno da je 12 osoba zadobilo tjelesne ozljede, od toga 1 osoba iz vozila hrvatskih registarskih oznaka i ostalih 11 iz vozila mađarskih registarskih oznaka. Sve ove osobe su zbrinute u zdravstvenim ustanovima na području Karlovačke županije, ali isto tako i u KBC Rijeka i na području Zagreba. Prema do sad prikupljenim obavijestima sve osobe su izvan životne opasnosti.

ŽDO u Karlovcu tijekom očevida naložilo je provođenje obdukcije smrtno stradalih osoba radi utvrđivanja svih okolnosti koje se odnose na smrt osoba, a isto tako i na okolnost utvrđivanja identiteta smrtno stradale osobe iz vozila koje pronađeno ispod vozila mađarskih registarskih oznaka.

– Poduzimaju se i druge radnje. U prvom redu u cilju utvrđivanja identiteta svih osoba koje su bile sudionici ove prometne nesreće, a prikupljaju se i druge činjenice i podaci važni za utvrđivanje dinamike i mehanizam nastanka ove prometne nesreće. 

Od ozlijeđenih osoba još uvijek se ne zna tko je bio vozač u vozilu mađarskih registarskih oznaka niti se može potvrditi je li riječ o migrantima. Naime, svakako je bilo previše putnika u vozilu, jer vozilo nije registrirano za prijevoz 11 putnika.