Rukometni savez Karlovačke županije održao je redovnu izvještajnu skupštinu. Na dnevnom redu našlo se 11 točaka među kojima je uz razna izvješća donešen i financijski plan za 2024. godinu. Naime, savez ne isplaćuje klubovima koji se u njemu nalaze, ali kao što uvijek biva više financijskih sredstava bi dobro došlo.

Ovih tri tisuće eura koje mi dobivamo, kao savez, za naš rad i osnovne troškove, je skroz dovoljno, međutim događa se jedna čudna situacija. Imamo pravilnik po kojem se dijele ti novci za sport gdje mi ne možemo imati instuktora iako smo po borjnosti i rangovima kluba pri vrhu, objasnio je Zdravko Štedul, predsjednik Rukometnog saveza Karlovačke županije.

Ipak, naravno, predsjednik je morao pohvaliti klubove u savezu i njihov doprinos razvijanju rukometa u Karlovačkoj županiji. Naime velike stvari dogodile su se za savez u 2023. godini, točnije prošloj sportskoj godini.

Mislim da je postignut izuzetan uspjeh iz razloga što imamo postavljenu piramidu kojoj smo uvijek težili. Imamo jednog premijerligaša muškog, u drugoj lizi imamo također jedan klub, ali mušku i žesku ekipu. U trećem rangu natjecanja imamo dva kluba od kojih dvije muške ekipe i jednu žensku, kaže Štedul.

Jednake, ako ne i bolje rezultate predsjednik saveza očekuje i u ovoj, 2024. godini. Odao nam je, također, nešto novo u rukometu za grad Karlovac.

Grad Karlovac je zajedno s RK Dubovac – Gaza potpisnik ugovora s Hrvatskim rukometnim savezom za projekt „Vrtko“, a to je projekt u kojem se kreće s rukometom već od vrtićke dobi. Karlovac je jedan od malo gradova u Hrvatskoj, a još manje u Europi u kojima se provodi ovom masterplan projektu Europske rukometne federacije i HRS-a koji je pokrenut prošle godine, rekao je Štedul.

Velika očekivanja su pred individualnim klubovima od strane saveza, ali ako nastave s radom kao i do sada napredak će biti očigledan. Karlovac je u poslijednje vrijeme prepoznatljiv kao grad mnogih sportova, pa tako i rukometa koji posebno brine o djeci i mladima i daje im nove prilike.