Ivor Ribar novi je igrač Lokomotive. Perspektivni 21-godišnji branič završio je svoj nogometni put u Karlovcu 1919 i od ove zime s ponosom nosi dres Lokosa. Još prošlog ljeta mnogi prvoligaški klubovi pokazali su interes, a pred Ivorom su do sad najveći izazovi u najvišem hrvatskom nogometnom rangu.

– Ja mislim da mi je to bio jedini pravi odabir, jer su oni i kroz sve ove godine pokazali koliko daju šansu mladim igračima i koliko zapravo mlade igrače iz škole prenose dalje većinom u Dinamo, a to mi je onda bila, ajmo reći, prava odluka, jer mislim da ću tamo dobiti i minutažu i šansu i sve. Velika je razlika. Sad već s njima treniram tjedan dana. Osjeti se razlika. Po meni, nisu oni vanzemaljci. Sve je sad na meni da se ja dokažem i nametnem treneru i da on može računati na mene da mogu pokazati što sve znam, rekao je Ivor.

Kako tvrdi, ne bi trebao imati problema s disciplinom, jer je kod trenera Igora Pamića naučio ono što nije niti kod jednog drugog trenera u svojoj karijeri.

– Tad sam tek osjetio i vidio i tad su bile te prve pripreme kad sam osjetio profesionalizam. Kad smo stvarno trenirali kak’ se spada i kad je bilo sve predviđeno da uspijemo u toj sezoni kako smo i uspjeli na kraju. Imali smo 19 bodova prednosti i tad sam to osjetio, taj režim i taj rad kod trenera Pamića koji nas je tad ubijao. 

Velik iskorak u karijeri pomalo mu je ostavio i onu drugu stranu ploče, emocije koje mora ostaviti u Karlovcu 1919 i započeti neku novu priču.

– Dobro je što nije daleko. Meni treba pola sata od Karlovca do Zagreba, ali naravno da je teško. Bio sam u Karlovcu 1919 15 godina i naravno da mi je na početku bilo teško odlučiti. Uvijek ću se ja vraćati. Tko zna kaj će biti za par godina. Možda ću se i vratiti nazad. 

Dva susreta s jednim klubom zauvijek će mu ostati u lijepom sjećanju.

– Definitivno protiv Zadra, obje, i tamo i doma, a prioritetno tamo, jer sam asistirao 2 gola. Naravno, ne gledam na to toliko da sam ja asistirao, nego kad smo tu cijelu sezonu završili, zapravo, to je bilo sve ono što je vrijedilo tu sezonu. Uzalud nam 19 bodova prednosti ako bismo izgubili to, bilo bi kao da nismo ništa napravili. To je bila trešnja na torti da smo završili tu sezonu kak’ se spada. 

Osim susreta sa Zadrom, Ivor će svakako pamtiti i sam ulazak u 2. SuperSport NL. Već u 1. kolu Plavo – bijelima je donio vrijednu pobjedu svojim pogotokom u 93. minuti protiv Mladosti iz Ždralova kad je rezultat bio 2:2. Karlovac 1919 trenutno je 5. na tablici, a vodeći je Radnik iz Križevaca. Na samom vrhu bodovno je velika gužva, a Ivor vjeruje i u daljnji uspjeh.

– Pratit ću svaku utakmicu kao da ja igram. Ja uopće ne sumnjam u dečke niti u trenera, naravno. Vjerujem da će biti prvi, sigurno. 

Trenutno je na pripremama u Medulinu, a prvi susret u nastavku prvenstva je upravo s Dinamom. Ivor studira strojarstvo što mu također ide vrlo dobro. U slobodno vrijeme najviše se druži s obitelji i djevojkom. Ne voli izlaziti vikendom i nije mu užitak vrijeme provoditi u lokalnim ugostiteljskim objektima. Lopta je njegov život, a on ju je svakako dobro iskoristio. Ivore, sretno!