Hrvatska rukometna reprezentacija trenutno je u Mannheimu a danas ih očekuje prva utakmica ovogodišnjeg Europskog prvenstva. Rukometaši su spremni za novi nastup na ovom velikom natjecanju.

Trenirali smo puno 6-0, 5-1. Izbornik od nas traži da budemo agresivni.Radili smo tranziciju prema naprijed koja nam je nedostajala posljednjih godina. Nadam se da ćemo sutra u 20:30 to moći pokazati na terenu, rekao je kapetan Domagoj Duvnjak.

Sve što su uvježbali i utrenirali pokazat će protiv Španjolske, jedne od najboljih reprezentacija svijeta i Europe.

Fantastična reprezentacija koja ima sustav dugi niz godina. Svake godine ponavljamo isto, da Španjolska ne može, da je spora, troma, ali oni dokazuju suprotno. Svake godine su u završnicama i zaslužuju veliki respekt, dodaje Duvnjak.

Mi se moramo upustiti u pravi fajt, moramo biti spremni sa svima igrati čvrsto – ukoliko tako odigramo imamo šanse protiv svih, kaže izbornik Goran Perkovac.

Izbornik je, također, istaknuo ono pozitivno kod prvog protivnika, Španjolske.

Dobro je što su uigrani do detalja, poznaju se, godinama igraju skupa. Imaju iskusnih igrača koji su na okupu najmanje 7-8 godina. Imaju izvanrednog vratara, Pereza de Vargasa. Brzo idu u tranziciju, kompletna su ekipa koja ima jako puno kvaliteta, ali nadam se da ćemo im sutra otkriti nedostatke, pohvalio je Perkovac.

Samo riječi hvale za Španjolce imao je i reprezentativac Ivan Martinović.

Znamo da igraju dosta s pivotom te dug i strpljiv napad. Moramo biti fokusirani 60 minuta i u napadu čekat našu priliku te dobro šutirati jer imaju dobrog golmana. 

Hrvatska i Španjolska igraju danas u 20:30 u Mannheimu. Dva dana nakon toga naša ekipa igra protiv Austrije, dok je u utorak na rasporedu dvoboj protiv Rumunjske.