Povodom Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, koji se obilježava 15. siječnja, u sklopu provođenja projekta „Upoznaj svoju zemlju“ Udruga turističkih vodiča Karlovačke županije “Bastion” organizirala je zanimljiv razgled grada u obliku besplatne vođene ture.

Ove godine u provođenju projekta sudjelovali su turistički vodiči u čak 55 hrvatskih gradova. Osim grada Karlovca, u projektu sudjeluje i grad Slunj, koji je pripremio kostimiranu turu s Milanom Neralićem, prvim hrvatskim olimpijcem. S ciljem približavanja povijesti, događaja, ljudi, tradicija i običaja zainteresiranim posjetiteljima, sve ture započele su u točno 12 sati.

Turistički vodiči diljem Hrvatske ovo svake godine rade na volonterskoj bazi, sa željom da svi zajedno, u čitavoj Hrvatskoj, obilježimo dan kada je Hrvatska međunarodno priznata. Svake godine imamo zajedničku temu, a ove godine je to tradicija, baština i naslijeđe. Smatramo da je to ono najvrjednije u Hrvatskoj. Karlovačka tura bavi se ljudima, običajima i tradicijom. Imamo puno znamenitih osoba u Karlovačkoj županiji. Pravi primjer je kostimirana tura koju radimo u Slunju, u čast Milana Neralića. Možda ne toliko poznatog, ali itekako vrijednog olimpijca koji je dobio prvu hrvatsku olimpijsku medalju. U Karlovcu bih istaknula Dragojlu Jarnević, Ivana Mažuranića, Antu Kovačića i mnoge druge, koji će se naći u današnjoj turi, objasnila je dopredsjednica Udruge turističkih vodiča Karlovačke županije „Bastion“, Ivančica Šebalj.