U Karlovcu se ove godine održava, tradicionalno, 22. Međunarodno otvoreno prvenstvo u mini i supermini rukometu. Organizator prvenstva je kao i svake godine Rukometni klub Škola rukometa Karlovac. Ove godine očekuje se rekordni broj natjecatelja. Svake godine sve je više i više sudionika što samo ukazuje na popularnost rukometa kao sporta.

Ovo je 22. Mđunarodno otvoreno prvenstvo Karlovca u mini i supermini rukometu za dječake i djevojčice rođene od 2013. do 2016. godine koje se održava 7. i 14. travnja u tri dvorane u Karlovcu, kazao je Miloš Đanković, predsjednik RK Škola rukometa Karlovac, ujedno i predsjednik organizacijskog odbora prvenstva.

Prvenstvo će se kao i u prijašnjim godinama održati na tri lokacije: ŠSD Mladost gdje će biti glavno otvaranje i zatvaranje, dvorana OŠ Dubovac i dvorana OŠ Grabrik. Iako su prijave otvorene prije nešto više od tjedan dana već sada je prijavljen velik broj ekipa.

Jako sam zadovoljan. Naime 10. smo otvorili prijave i u dva dana smo dobili 65 prijavljenih ekipa, a sada smo ih dobili još 15. Dakle skoro 80 ekipa se prijavilo na ovo natjecanje s čime smo jako zadovoljni jer je 80 dana prije početka prvenstva i mislim da ćemo imati i rekorda da će biti preko 220 ekipa iz Hrvatske, Bosni i Hercegovine, Slovenije, a stigli su i neki upiti iz Mađarske, pohvalio je Đanković.

Svake godine organizatori pokušavaju uvrstiti nešto novo u ovom prvenstvu kako bi bilo svima zanimljivo, a tako će biti i ove godine.

Svake godine pokušavamo uvesti nešto novo. Prošle godine smo izorganizirali da se rezultati mogu pratiti online na mobitelima. Tako su mogli pratiti i oni koji nisu bili u Karlovcu i u dvoranama. Nadamo se da će to biti i ove godine i ne samo to imat ćemo neke novine na samom otvaranju i zatvaranju prvenstva. Koliko znam, ovo je najveće okupljane ekipa mini i supermini rukometa u regiji tako da se nadam đe ćemo biti dobri organizatori, kaže Đanković.

Obzirom na uspjehe Hrvatske reprezentacije, ali i HRK Karlovac rukomet je postao sve više popularan među mladim sportašima, a upravo ti igrači započeli su na aktivnostima kao što je ovo prvenstvo.

Nama gotovo svaki dan dolazi netko novi tko se želi upisati. To nas jako veseli i puno nam znači reprezentacija, ali i karlovački klubovi kao što je HRK Karlovac koji se natječe u premijerligi. Seniorska ženska ekipa je u drugoj ligi i to nam isto puno znači za odaziv djece jer na kraju krajeva svi koji igraju u HRK Karlovac i ŽRK ŠR Karlovac su potekli iz rukometne škole. Oni su bili mali i bili su na prvom prvenstvu. Iammo i 6 reprezentativaca koji su sada u Njemačkoj, a bili su tu na mini rukometu, zaključuje Đanković.

Mali rukometaši su iznimno dobri. Imaju i jako dobre rezultate, a neki od njih ići će i na završnicu prvenstva Hrvatske. Naravno članovi Škole rukometa također će se natjecati na prvenstvu mini i supermini rukometa, točnije 11 ekipa. Njihovim uspjesima najviše doprinosi trud trenera, treninzi, ali i kamp u Selcu na koji odlaze svake godine.