Općina Barilović uspješno je kandidirala projekt izgradnje još jednog vrtića uz postojeći u Belajskim Poljicama. Odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja dodijeljena su maksimalna sredstva u iznosu od 812.260,00 eura po ovom natječaju. Kako je procijenjena vrijednost od 1,8 – 2 milijuna eura, ostala sredstva povlačit će se iz raspoloživih natječaja pri resornim ministarstvima, ali i sredstvima općinskog proračuna. Vrtić će biti izgrađen odmah uz postojeći za koji je zemljište već otkupljeno. Kapacitet će biti 76 djece od čega 3 skupine jasličke i 2 skupine vrtićke dobi što će ukupno biti 128 u Belajskim Poljicama te 32 u Bariloviću koji je trenutno u izgradnji, a vrata će otvoriti u rujnu 2025. godine.

Trenutno radimo na ishoditi dozvola za gradnju gdje očekujemo da ćemo do kraja 2024. godine imati građevinsku dozvolu te ugovoriti izvođača i započeti izgradnju.

Plan završetka radova i useljenja u vrtić je rujan 2026. godina. Završetkom ovih projekata biti će osiguran smještaj za svu djecu jasličke i vrtićke dobi sa područjaopćine Barilović, ali i nekoliko mjesta za djecu iz susjednih gradova.