Centar za oftalmologiju dr. Pavan je centar s tradicijom dugom 16 godina, a osnovan je s ciljem pružanja medicinskih usluga iz područja prevencije i liječenja bolesti očiju. Kroz taj je period obavljeno više tisuća pregleda i operacija pacijenata s područja cijele Republike Hrvatske, pretežno Karlovca, Zagreba te riječkog i zadarskog područja, ali i inozemstva- ponajprije Slovenije, Bosne i Hercegovine, Austrije, Njemačke, Italije i Engleske.

Kako bi ukazao na važnost prevencije, pravodobnog reagiranja i liječenja pojedinih vanjskih i unutarnjih čimbenika koji utječu na bolesti oka, ove godine, 10.veljače 2024. Centar za oftalmologiju u suradnji s optikom Paloma organizira Dane otvorenih vrata u Kinu Edison s početkom u 16:00 sati. Događaj će otvoriti gradonačelnik grada Karlovca Damir Mandić.

U okviru Dana otvorenih vrata posjetitelji će moći besplatno izmjeriti očni tlak, te razgledati izložbu oftalmoloških uređaja i preparata. U posebnom dijelu programa održati će se simpozij na kojem će uvaženi stručnjaci iz tog područja govoriti će o temama važnim za zdravlje i bolesti oka. Predavanja će se održavati prema sljedećem rasporedu:

Ulaz je besplatan, te ovim putem pozivamo sve naše građane da nam se pridruže i na jednom mjestu dobiju korisne informacije i usluge eminentnih stručnjaka profesora oftalmologije, poručuju organizatori.