Ponukani alarmantom situacijom u Zvijezdi, lokalna grupa Možemo! također je održala konferenciju za medije kako bi izjavili da je pokrenuta inicijativa za sazivanje tematske sjednice Gradskog vijeća koju su potpisali svi oporbeni gradski vijećnici.

Ljudi su očajni. Prisiljeni su napustiti svoje domove, ostaviti poslovne prostore. Boravak u Zvijezdi je postao nemoguć. Građani su prepušteni sami sebi, što je nedopustivo. Treba im pomoći, smatra Dobriša Adamec.

Predstavnici Možemo već neko vrijeme upozoravaju na neosigurane dijelove gradilišta, nezaštićene otvorene rupe i mnoge druge stvari, ali kako kažu, reakcije nema. Svjesni su toga da Zvijezdi treba obnova, ali ne na ovakav način.

Grad se nije postavio kako treba, odgovornost se prebacuje s jednog na drugog, a debakl s projektom na D6 sada iz perspektive Zvijezde se čini kao dječja emisija. Narušena je statika zgrada, popucali su zidovi. Konzervatori ne reagiraju, kao ni Odbor za zaštitu i obnovu Zvijezde, tvrdi Adamec.

U ponedjeljak su predali zahtjev za sazivanje tematske sjednice i nadaju se konstruktivnim i konkretnim odgovorima.

Na sjednici ćemo raspravljati o hitnim mjerama i načinima djelovanja kako bi se spriječila daljnja šteta na zgradama. Također ćemo pokušati utvrditi proceduru za procjenu i nadoknadu nastale štete te otvoriti pitanje načina financiranja neovisnih stručnih osoba za osiguranje dokaza o nastaloj šteti, ističe Adamec.

Građani Zvijezde pokrenuli su pak peticiju koju Možemo podržava. Tema je devastacija Zvijezde i trenutno su u fazi prikupljanja potpisa.