U duhu Valentinova koje nam se bliži, GetByBus.com i GetByFerry.com platforme su provele još jedno istraživanje, temeljeno na internoj bazi podataka koje obuhvaća više od 10.000 parova koji su odlazili na romantična putovanja koristeći ove platforme.

Istraživanje je otkrilo zanimljive trendove i preferencije zaljubljenih Hrvata: parovi najčešće putuju u Zagreb, Split, Zadar, Šibenik i Rijeku. Žene i muškarci odabiru iste lokacije, ali muškarci preferiraju ljetna putovanja, dok žene preferiraju zimska. Zanimljivo je da je najmanje putovanja upravo u veljači, mjesecu Valentinova, a najviše u kolovozu i listopadu.

Od ukupnog broja parova, najčešća imena putnica koja idu na romantična putovanja su Ana, Ivana i Marija. Među muškim imenima najviše se spominju Ivan, Marko i Josip.

Kad u pitanje dođe plaćanje , najromantičnije žene su Kristina, Ivana i Martina. Najromantičniji muškarci koji plaćaju najviše putovanja su Mario, Dominik i Bruno. Muškarci najčešće plaćaju ženama koje se zovu Nika, Lana i Dora. S druge strane, žene najčešće poklanjaju putovanja Lovri, Davidu i Anti.

Generalno gledano 67% putovanja plaćaju žene, a 33% putovanja plaćaju muškarci. Je li razlog tome to što žene više vole organizirati putovanja, to što su muškarci češće zaduženi za rezrviranje smještaja, ili nešto treće, možemo se samo pitati.

FOTO/GRAFIKON: GetByBus.com i GetByFerry.com