Ovaj tjedan započeli su radovi na ŠRC-u u Mostanju. Na doradi ovog projekta su sudjelovali članovi Kuglačkog kluba Mostanje, Hrvatskog kuglačkog saveza i naravno Grad Karlovac. Objekt će sadržavati kuglanu s četiri staze i gledalištem, prostor za KUD Mostanje i prostor za Gradsku četvrt te kafić. Oko samog objekta će biti izgrađena prilazna prometnica i parkiralište s 54 parkirna mjesta.

-Možemo reći da je to ustvari nastavak radova jer 2013. godine izgrađena temeljna konstrukcija. Prošle godine smo naručili izmjenu projekta u dijelu energetske učinkovitosti. Sada će to biti zgrada energetskog razreda A koje je ujedno i najviši razred energetske učinkovitosti. Na krovištu će biti postavljeni fotonaponi, a grijanje će biti na toplinske dizalice, najavila je Ana Hranilović Trubić, gradska pročelnica.

Vrijednost radova s nadzorom je nešto manje od 2 milijuna i 400 tisuća eura. Nabava je probijena za 18% od procijenjene vrijednosti. Na Turnju, za igralište NK Korane su imali probijanje od čak 50% procijenjene vrijednosti, ali Mandić najavljuje kako će u narednim mjesecima naći rješenje i za taj sportski objekt.

-Ovaj projekt ćemo isfinancirati kreditnim zaduženjem. Namijenjena sredstva za određene projekte uspjeli smo dobiti s državne razine iz NPOO-a, pa je ostalo prostora da ga prenamijenimo za ŠRC Mostanje. Projekt ćemo završiti bez faza, ide od početka do kraja, izjavio je Damir Mandić, gradonačelnik.

Mandić je istaknuo kako je ovo posebno vrijedan projekt za kuglanje u Karlovcu.

-Kuglanje će ovim projektom dobiti jedan snažan zamah u Karlovcu. Ovo nam je prilika da se uključimo u rad s mladima. Nedostaje nam mladih, a vjerujemo da ćemo sa stručnim radom trenera koje smo educirali uspjeti pomladiti ekipe te ojačati kvalitetom, dodao je Željko Tonković, Kuglački klub Mostanje 1949.