Potvrđeno je kako je karlovačka županica Martina Furdek-Hajdin nedavno tražila od zapovjednika Vatrogasne zajednice Karlovačke županije Gorana Frankovića da podnese neopozivu ostavku, što je do sada bilo neslužbeno. Priopćenje iz Karlovačke županije slijedi u nastavku:

Županica smatra da je njegovim postupanjima vezanim za obnašanje dužnosti ravnatelja Državne vatrogasne škole, uz istodobno zadržavanje funkcije zapovjednika Vatrogasne zajednice Karlovačke županije, narušen ugled Vatrogasne zajednice Karlovačke županije, ali i ugled funkcije županijskog vatrogasnog zapovjednika. Time se ni na koji način ne dovodi u pitanje njegov dosadašnji rad kao profesionalnog vatrogasca. Zapovjednik Franković do danas ostavku nije ponudio, poručili su iz Ureda županice.

Na niz čudnih događaja prije je reagirao i Možemo! Karlovac kada je ranije tražio da se županica oglasi o cijelom slučaju. Sada više nema sumnje da je ostavka zatražena, a hoće li Franković s vremenom pristati na nju, ostaje za vidjeti.