Ispred stambene zgrade u Ulici Turanj 14 na Turnju oštećeni su biorotor i asfalt nakon završenih radova u sklopu aglomeracije grada Karlovca.

Na višemjesečne upite nudi se isti odgovor – da će popravak biti odrađen u najkraćem mogućem roku, ali do njega još nije došlo. Još uvijek nije dobivena ni uporabna dozvola za novu kanalizaciju.

Gradski i županijski vijećnik Dimitrije Birač pozvao je Grad Karlovac i tvrtku Vodovod i kanalizacija na brzo djelovanje.

Na biorotor, tzv. modernu septičku jamu, priključeni su korisnici dvije stambene zgrade i OŠ Turanj. Kad sam pokušao doznati nešto više, rečeno mi je da će svi oni koji su priključeni na biorotor, biti priključeni na javni sustav odvodnje u onom trenutku kad sustav dobije uporabnu dozvolu. Tada sam dobio i informaciju da je tehnički pregled zakazan 11. siječnja ove godine. Prošlo je nekoliko mjeseci i ništa se nije dogodilo. Ponovno sam slao upite u Grad i u VIK te dobio gotovo identične odgovore.

Problem nastaje, tvrdi Birač, u trenutku kad se biorotor napuni do kraja, a djelatnici VIK-a ne dođu odmah to ispumpati. Biorotor se potom zaštopa i ljudima se pune podrumi tom kanalizacijom.

Stanari su ogorčeni i ljuti, a Vesna Spasić istaknula je da je žalosno da moraju na ovaj način, javno prozivati Grad kako bi izazvali nekakvu reakciju.

Biorotor je ovdje postavljen 2003. godine kao privremeno rješenje. Iz Grada su nam obećali sanaciju istog i izmještanje još 2021. godine. Do danas ništa nije napravljeno, a nitko nam ni ne odgovara na mailove.

Birač smatra da se nešto mora odmah učiniti i da treba napraviti jedan zatvoreni krug da ljudi znaju kome se obratiti i od koga tražiti konkretnu pomoć.