Članovi Nogometnog kluba Dobra Novigrad imaju se čime pohvaliti ove sezone. Seniori su trenutno prvi u 2. ŽNL NSKŽ i cilj im je istim tempom odraditi i proljetni dio prvenstva. Nedugo su odradili zimske pripreme na otoku Pagu, a istovremeno su posvećeni izgradnji novog terena kraj postojećeg.

Jesu, radovi su. Kao što vidite, nedostaje nam teren. Voljeli bismo proširiti i napraviti još jedno dodatno igralište na kojem bi nam mlađe selekcije mogle trenirati. Do sad smo bili mi sami seniori i bilo nam je lako na ovom trenutnom igralištu, ali kako imamo sad 3 dodatne selekcije plus mi seniori, jednostavno nemamo gdje više trenirati. Iskopali smo humus. Zatim ćemo navoziti malo zemlje da se podignemo jedno 10-15 cm iznad. Onda preko toga ide pijesak, drenažne cijevi, pijesak i vraćamo postojeći humus natrag na to, Alen Baršić, igrač i trener pionira NK Dobra Novigrad.

Teren bi trebao biti gotov do 15. ožujka iduće godine. Travu planiraju posijati do 1. kolovoza ove godine ako će uvjeti biti idealni.

– Financiranje je više manje od donacija. Tipa, ovo sve što vidite donirala nam je jedna tvrtka iz Karlovca koja vrši kompletan iskop i pomoći će to. Pijesak, njega moramo kupiti. Dat ćemo pola mi igrači, nešto nam je Općina izašla u susret, a uskočili su i lokalni privatnici. Vide da smo normalni, da puno radimo, pa žele.

Nedugo su članovi preuredili i svoje službene prostorije.

Pred godinu dana smo promijenili kompletan krov i cijelu nadstrešnicu. Osvježili smo svlačionice i u njima smo promijenili kompletnu vodu i struju, instalacije.

Osim prvenstvenog dijela, članovi kluba pripremaju dva turnira tijekom godine. Prvo je memorijalni malonogometni turnir u srpnju za Davora Poturicu, a u prosincu prošle godine započeli su s humanitarnim malonogometnim turnirom u suradnji s NK Duga Resa 1929.

– Do ideje je došlo na haklu. Volimo haklati, igrati turnire, ali u Dugoj Resi i Karlovcu nema puno dvoranskog malog nogometa. Ima možda Slunj i Ogulin je nešto imao. Taj turnir su prije organizirali MNK Dugoreški mališani, pa smo se time vodili kako bismo nastavili tu tradiciju. Jednostavno, htjeli smo to pokrenuti. Onda smo u suradnji s NK Duga Resa 1929, Gradom Dugom Resom i Srednjom školom Duga Resa uspjeli organizirati to. Očekivali smo 16 ekipa. To nam je bio limit. Na kraju je odaziv bio jako velik. Prihvatili smo 24 ekipe, a da smo imali vremena, moglo je to ići i preko 30 ekipa, Filip Furač, igrač i predsjednik NK Dobra Novigrad.

Sav prihod otišao je udrugama “Društvo naša djeca Jozefina”, “Anđeo – Rocky” te za kupnju školskog pribora za djecu koja polaze OŠ Netretić. Dobri Novigrad djeca su na prvom mjestu. Do sad su imali samo 1 selekciju, no došlo je do naglog porasta broja dječjih članova. Uspješan animator dovođenja djece bio je Josip Novosel, a jedan od trenera im je Ivan Kasunić.

– U nogometu sam od 8. mjeseca prošle godine. Svidio mi se taj sport. Dečki su me dobro prihvatili i nije teško. Navijam za Dinamo i Real Madrid, Dorina Habajac, igračica NK Dobra Novigrad.

– Dugo treniram. Nogomet mi je poseban, jer sam ga vidjela na televiziji. Vidjela sam druge igrače kako igraju, pa sam i ja htjela. U obitelji mi se nitko ne bavi nogometom. Prva sam, Tena Perušić, igračica NK Dobra Novigrad.

– U nogometu sam dugo. U Dobri Novigrad je dobro trenirati. Jako mi se sviđa. I bratići su mi nogometaši, a u nogometu su jednako dobri i dečki i cure. Navijam za Dinamo, Martin Rok Butina, igrač NK Dobra Novigrad.

– U klub sam se priključio u 8. mjesecu. Htio sam trenirati nogomet, a ovdje mi je najbliže. Dobra je atmosfera. Sad smo u dvorani i to mi je bolje nego na travi, Fran Kapusta, igrač NK Dobra Novigrad.

Mladim i starim nogometašima želimo puno sreće i u daljnjem radu, a cjelokupan razgovor s članovima Dobre Novigrad možete pogledati u emisiji „Sportski pregled” na sljedećoj poveznici: