Iz Sesveta u redove Plavo – bijelih stigao je Kristijan Kopljar, 22-godišnji igrač kojeg svi najbolje poznaju po nastupima za Istru 1961. Pokriva pozicije lijevog i desnog krila, a trener Igor Pamić kaže da za njega pravo vrijeme tek dolazi i da će se kroz par kola pokazati kao ogromno pojačanje Karlovca 1919.

Iskreno, bilo je svega, uspona i padova kako je to u svakom životu sportaša. Mogu reći da sam bio ono, od nekih pozitivnih stanja, odnosno, pozitivnih rezultata u sportu do ajmo reći, padova i ozljeda i tak’ nekih stvari koje baš i nisu lijepe i pozitivne, ali dobro, sve te to ojača. Svaki klub, svaka sezona je jedno novo iskustvo. Stvarno mogu reći da sam u dosta kratkom periodu prošao puno toga i to mi je samo jedna velika pozitivna stvar, izjavio je Kristijan Kopljar.

Svoju karijeru počeo je u Gajnicama u NK Ponikve. Pet godina proveo je i u Dinamu, a prvi doticaj s Istrom 1961 imao je prije dvije godine.

– Osjetiš prvu ligu. Jedno jako lijepo iskustvo. Bila je vrhunska momčad s vrhunskim trenerom. Mislim da smo te sezone, ako ne i najbolju sezona u povijesti kluba ostvarili, odnosno, plasman. Peti smo završili. Bilo mi je stvarno tamo jako lijepo. Nažalost mi se tamo dogodila i ta ozljeda gdje mi je pukla noga na treningu, ali dobro. Evo, vraćam se u neku formu. Vraćam se na put koji ja želim i za koji se borim.

FOTO: NK Istra 1961

Svaki dan za njega je novo dokazivanje. Nažalost, ozljeda ga je spriječila u nastavku prvoligaške karijere, ali ne odustaje. Ovo je tek njegov početak.

Bilo je svega nakon ugradnje te pločice i vijka. Nisam igrao 7 mjeseci. Nakon toga sam se vratio u normalan trening. Odigrao sam 3-4 utakmice i sad prije 2 mjeseca sam vadio to iz noge. Sad se vraćam ponovno u neki trening.

Veliku vjeru u Kopljara ima i sam trener Igor Pamić.

– Kopljar je predivan dečko i Kopljar ima svoj potencijal. Mi moramo biti strpljivi i korektni prema njemu, u svakom slučaju gledati klub i rezultat što je jedino bitno. On je do sad pokazao potencijal zašto smo ga i doveli. Što se tiče kapaciteta, on bi po meni trebao pokazati za 2-3 kola. Kako bi se bližio kraj prvenstva, on bi nam trebao biti ta jedna dodatna snaga, jer defintivno se radi o igraču koji ima jako dobru kvalitetu. Može igrati na 2-3 pozcije. Za ovu ligu ima iskustvo. Izvanredan je čovjek. To mogu potvrditi odmah i na njega se može utjecati, navodi Pamić.

Iza „Plavo bijelih“ su u proljetnom dijelu prvenstva 2 odigrane utakmice. Prvo značajna gostujuća pobjeda protiv NK Mladost Ždralovi rezultatom 2:3, a zatim minimalna protiv NK Trnje, također u gostima.

– Mi idemo utakmicu po utakmicu. Tu nema nikakvog podcjenjivanja, jer stvarno svatko svakog može dobiti. Ako se mi opustimo 5%, možemo izgubiti utakmicu. Znači, svaku utakmicu iz tjedna u tjedan idemo 100% i pozitivan rezultat će biti tu ako ćemo mi dati sve od sebe, dodaje Kopljar.

Karlovcu 1919 slijedi još jedna gostujuća utakmica. Na rasporedu je susret s NK Jadran Luka Ploče u subotu u 15:30 sati, a opuštanja nema. Cjelokupan razgovor s Kristijanom Kopljarom i Igorom Pamićem pogledajte u ponedjeljak u emisiji „Sportski pregled“ s početkom u 19:00 sati.

FOTO: NK Istra 1961