Upitna kvaliteta vode u Domu za starije i nemoćne osobe Sveti Antun bila je i danas tema na aktualnom satu Županijske skupštine.

-Zadnjih mjeseci, a osobito dana, svjedoci smo katastrofalnog upravljanja radovima u Zvijezdi gdje je smješten i Dom za starije Sveti Antun. Čuli smo da tamo voda nije za piće. Kakvo je sada tamo stanje, Je li voda za piće, zanimalo je vijećnika Dimitrije Birač.

Da voda zaista nije za piće potvrdila je i pročelnica Maja Vučinić Knežević koja je rekla kako su dobili nalaz Zavoda za javno zdravstvo koji vrši redovne kontrole vode. Smatra kako je lošija kvaliteta nevjerojatnije isprovocirana radovima u Zvijezdi. Danas se čeka kontrol nalaz, koji će potvrditi prijašnji nalaz.

Postoji nepisano pravilo koje se primjenjuje u svim ustanovama socijalne skrbi. A to je da se istoga trenutka, odlukama ravnatelja poduzimaju preventivne mjere. Ravnatelji su iskusni da poduzimaju sve što je potrebno – dezinfekcija, mokrih otirači, zabrane korištenja vode. Voda se ovog trenutka kompletno prokuhava, a to je u dogovoru sa Zavodom za javnom zdravstvo. U slučaju potrebe kupovat će se originalna voda. Bit će pojačana pažnja na ponašanje korisnika, rekla je pročelnica Vučinić Knežević.

Direktorica ViK-a Katarina Malenica na današnjoj press konkerenciji kazala je kako radovi u Zvijezdi nisu uzrok loše kvalitete vode, već je uzorak uzet s internih instalacija i riječ je o izoliranom slučaju.