• March 15, 2024
  • Andriana Baćurin
  • 0

Ideje za uređenje dnevnog boravka uz dašak luksuza

Uključivanje raskošnih materijala, tekstura i bogatih nijansi u vaš dnevni boravak sjajno je mjesto za početak uređenja prostora. U dnevni boravak je dosta staviti neka umjetnička djela kako biste dodali boju, uzorak i grandioznost. No nekad ni to nije dosta, pogotovo ako imate veliki dnevni boravak. 

Zbog toga vam u pomoć dolazi Namještaj Mima kako bi vam prikazala nove ideje za uređenje dnevnog boravka. Ove ideje možete inkorporirati i u drugim prostorijama vašeg doma. Tajna je u detaljima, ali ni s njima ne treba pretjerivati.

Povežite elemente kuhinje s dnevnim boravkom 

Mnogi ne žele ni pomisliti na ovu situaciju, no ovo je svakodnevica za mnoge – u mnogim su domovima kuhinja i dnevni boravak povezane prostorije. Ali kako ih učiniti luksuznijima?

Jednostavno je. Na jednoj strani prostorije se fokusirajte na garniture, tepihe i TV, a na drugoj na veliki blagovaonski stol i kuhinjske elemente. Moderni Mima stolovi su savršeni za ovu situaciju. 

Stolovi su moderni i minimalistički, a istovremeno ne odvlače mnogo pažnje od samog osjećaja sobe. Još ako uz stol na Mimi odaberete i kutnu garnituru, dobit ćete harmoničan spoj funkcionalnosti i estetike. 

“Iskrivite” namještaj

Zakrivljeni namještaj je novi trend u uređenju interijera. Donoseći “arhitektonsku raskoš” u dom, zakrivljeni namještaj vam omogućuje transformiranje prostora u luksuzne sobe s odmah prepoznatljivom razlikom.

Započnite s iskrivljenom garniturom jer je ona epicentar svake dnevne sobe. Kutne garniture za dnevni boravak su već po sebi “iskrivljene” jer su u obliku slova L. Dodajte sa strane iskrivljeni tabure, fotelju, tepih i stolić. 

No kako biste upotpunili ovaj prostor, dodajte mu malo dekora. Pronađite slike, figurice i slične dekoracije koje su iskrivljene kako biste upotpunili cijeli efekt ove sobe. 

S trendom zakrivljenih sofa, bilo koji unutarnji prostor možete pretvoriti u savršeno mjesto za opuštanje i relaksaciju. Zakrivljeni namještaj zaista može naglasiti svojstava bilo kojeg dnevnog boravka.

Istaknite prostoriju uz pomoć velikog lustera 

Veliki luster s mnogo detalja sigurno će privući svačiju pažnju, a istodobno će i povezati čitav prostor. 

Na Namještaj Mima možete pronaći mnoge upečatljive lustere s perlama ili geometrijskim oblicima. Luster će odgovarati svakom prostoru (od dnevnog boravka pa do kuhinje), te će mu istovremeno dodati razinu luksuza.

Unesite malo dramatike u prostor s tapetama

Trendovi tapeta već od 2022. godine pokazuju kontinuiranu naklonost prema temama prirode. Tapeti u tropskim, botaničkim ili vrtnim završecima, stilski su način za dodavanje zanimljivosti i drame u prostoriju.

Tapete mogu oživiti vaše zidove i odličan su izbor za prostorije s malim osvjetljenjem. 

Objesite velike umjetničke slike na zid

Umjetnost može dodati ono nešto u vaš dnevni boravak. Ono stvara dodatnu razinu ozbiljnosti u prostoru.

Umjetnost dodaje karakter i osjećaj osobnosti prostoru koji se ne može uvijek potpuno postići kroz materijale i boje u sobi. Soba bez umjetnosti je nedovršena soba. Vaš zid bi trebao biti platno za vašu umjetnost.

Kada se upari s dobrim osvjetljenjem dnevnog boravka umjetnost podiže prostor na drugu razinu.

Balansiranje pažljivo odabranih umjetničkih djela uz miks starih i novih komada namještaja stvarno pomaže u podizanju prostora, stvarajući luksuzan osjećaj.