Košnjom zelenih površina u Draškovićevoj ulici, u Grabriku te dječjih igrališta i sportskih terena na Borlinu, Hvarskoj ulici i na Drežniku i Gradcu, tvrtka Zelenilo danas je počela s ovogodišnjom košnjom javnih zelenih površina grada Karlovca.

Ove godine smo krenuli s novim planom košnje te novim sustavom održavanja dječjih igrališta. Prema Godišnjem planu za održavanje gradskih javnih zelenih površina u ovoj godini kosit će se površina od 1.556.065 metara kvadratnih. Površine su podijeljene u šest prioriteta, a to su „prvi“, „drugi“, „treći“, „četvrti“, „pokosi“ te dječja igrališta i rekreacijski sportski tereni. Najviše puta će se kositi dječja igrališta u gradskim četvrtima i to 12 puta.

Košnja trave izvodi se strojno motornim rotacijskim kosilicama, strižnom kosom te malčerom.

Prije početka košnje, zelene površine očistili smo od papira, kamena i raznog otpadnog materijala. Tjedni raspored košnje javnih zelenih površina Zelenilo će redovito objavljivati na svojim stranicama www.zelenilo.hr. Više informacija može se naći na Internet stranicama www.zelenilo.hr gdje su objavljeni godišnji programi za održavanje javnih zelenih površina grada Karlovca za 2024. godinu. Košnje ćemo obavljati do kraja jeseni.