Glazbena škola Karlovac već desetu godinu zaredom provodi projekt pod nazivom “Noć glazbe”. Noć glazbe, 21. ožujka svake godine, slavi rođendan velikog skladatelja Johanna Sebastiana Bacha.

Tako se i ove godine, u četvrtak 21. ožujka 2024. godine, u Glazbenoj školi Karlovac održava nekoliko koncerta u nizu. Koncerti se održavaju u tri koncertne dvorane glazbene škole na dvije lokacije. Nastupit će više od stotinu izvođača koji će izvesti preko devedeset originalnih kompozicija Johanna Sebastiana Bacha, ali i mnoge obrade njegovih skladbi.

Na koncertima će uz učenike i nastavnike karlovačke Glazbene škole nastupiti i mladi umjetnici Glazbene škole Pavla Markovca iz Zagreba, Glazbene škole „Jan Vlašimsky“ iz Virovitice, Umjetničke škole Matka Brajše Rašana iz Labina, Glazbene škole iz Varaždina, Glazbene škole „Ferdo Livadić“ iz Samobora, Glazbene škole Zlatka Grgoševića iz Sesveta, Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova iz Rijeke i Glazbene škole Josipa Hatzea iz Splita.

Projekt za cilj ima educirati publiku u području klasične glazbe te veće vidljivosti i važnosti umjetničkog obrazovanja u kulturnim i kreativnim industrijama. Pokrovitelj projekta je Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a prema Javnim pozivima je financiran sredstvima Karlovačke županije i Grada Karlovca.

Za vrijeme održavanja koncerata zgrade Glazbene škole Karlovac bit će prigodno osvijetljene, a od 9 sati ujutro će s balkona svirati glazba J. S. Bacha. Ulaz na sve koncerte je besplatan.

Koncertni program započinje u 15:30 sati u novoj zgradi Glazbene škole Karlovac na Zrinskom trgu, zatim slijede četiri koncerta u Cesarčevoj te završni koncert na Zrinskom trgu u 20:30  sati, na kojem će uz nastavnike i učenike nastupiti i poznati pijanist i profesor na Muzičkoj akademiji Lovro Pogorelić.