U sklopu programa „Vrtko-Rukomet u vrtiću“ igrači i treneri Rukometnog kluba Dubovac-Gaza posjetili su mališane Dječjeg vrtića Gaza. Cilj ovog posjeta bio je upoznati djecu s osnovama rukometa te proširiti postojeću suradnju između kluba i vrtića kroz interaktivnu i edukativnu radionicu.

Tijekom posjeta, djeca su imala priliku naučiti osnovne rukometne vještine, kao što su dodavanje, hvatanje lopte kroz igru i zabavu. Treneri i igrači RK Dubovac-Gaza pokazali su djeci kako se kroz sport može razvijati timski duh, poštovanje i prijateljstvo.

„Vrtko-Rukomet u vrtiću“ program je koji ima za cilj promovirati tjelesnu aktivnost i sport među najmlađima, te potaknuti djecu na aktivan i zdrav život od najranije dobi. Posjet RK Dubovac-Gaza još je jedan korak prema ostvarivanju tog cilja, omogućavajući djeci da kroz igru i sport otkriju nove interese i talente.

Osim promicanja zdravog načina života, ovakve aktivnosti jačaju vezu između lokalne zajednice, sportskih klubova i obrazovnih institucija te potiču suradnju koja doprinosi boljem i kvalitetnijem odgoju i obrazovanju djece.

RK Dubovac-Gaza i Dječji vrtić Gaza nastavljaju sa suradnjom, planirajući još mnogo sličnih aktivnosti, sve s ciljem obogaćivanja života najmlađih članova naše zajednice kroz sport i igru.

FOTO: RK Dubovac – Gaza